Весела Бабинова и Владимир Зомбори стават двойка и на сцената

...
Весела Бабинова и Владимир Зомбори стават двойка и на сцената
Коментари Харесай

Комедията „Заклеваш ли се в децата?“ с премиера тази седмица във Варна | В главните роли са Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които стават двойка и на театралната сцена

Весела Бабинова и Владимир Зомбори стават двойка и на сцената в новата френска комедия „ Заклеваш ли се в децата? “. Премиерата на пиесата от Саломе Льолуш във Варна ще бъде на 6 март във Фестивалния и конгресен център в града. Актьорския състав допълват Лидия Василева и Даниел Кукушев. Режисьор е Крис Шарков, а сценограф - Ванина Цандева. Автор на музиката е Емилиян Гацов-Елби, преводът е на Снежина Здравкова.

Тя е психотерапевт, той е правист. Те са двойка колкото влюбена, толкоз и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат правилни 10 години, в името на децата си. Времето минава и краят на този „ период на честност “ наближава. А с него идват моментът за истината и отговорът на въпроса - какъв брой тежи да кажеш „ кълна се “.

Докато се приготвят да преминат този крайъгълен камък и показват чиста съвест, морал и благовъзпитание, подозрението и на двамата стартира да прозира от ден на ден. Пречупвайки морала по своя си метод, двойката влиза в една серпантина от неистини, от която излизането е съвсем невероятно.

„ Каква е отговорността на изречената дума? Какъв е смисълът на клетвата в наши дни? Все по-често подценявана от нас, привикнали на всепозволеността, всеки да може да споделя, дава обещание и да се врича във всичко. Изречената дума обаче има неподозирана мощ “, написа в анотацията режисьорът Крис Шарков.
Новата пиеса на Саломе Льолуш „ Заклеваш ли се в децата? “ ни води в обстановки, които са толкоз неразрешими, колкото и същински. Защото са част от действителността на сантименталните връзки през днешния ден. Неслучаен е и изборът на актьорите за основните функции - Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са двойка и отвън сцената.

След триумфа на „ Това не го казвай! “ с Теодора Духовникова и Захари Бахаров това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която излиза на българската театрална сцена. Комедията вълнува със своята новост и с пикантното си възприятие за комизъм. Текстът е жив, неочакван, образован, а актьорите се надпреварват в един безконечен дуел на дребни секрети и огромни неистини.

БИЛЕТИ:

Eventim: " target= " _blank " rel= " nofollow " >

Grabo: https://bit.ly/42dUb72

На касата на ФКЦ
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР