Версия 57 идва с напълно нов енджин и променен дизайнНовият

...
Версия 57 идва с напълно нов енджин и променен дизайнНовият
Коментари Харесай

Firefox Quantum ускорява двукратно браузването

Версия 57 идва с изцяло нов енджин и изменен дизайн

Новият браузър Firefox Quantum удвоява скоростта на сърфиране, твърди разработчикът Mozilla

Mozilla е подготвена с нова версия 57 на своя браузър Firefox, известна като Quantum и с обещанието да удвои скоростта на сърфиране в интернет, спрямо настоящата сега версия 56.

Firefox Quantum към този момент е разполагаем като обществена бета версия и предлага редица усъвършенствания във функционалностите, както и фрапантно нараснало бързодействие. На първо място, браузърът идва с нов енджин, който удвоява скоростта на сърфиране, твърди разработчикът.
още по тематиката
Нещо повече, Firefox 57 и идващите версии, основани на новия енджин, ще употребяват по-малко систематична памет (с 30% по-малко от Chrome, съгласно Mozilla), тъй че останалите приложения няма да забавят работа при браузване.

Освен изцяло нов енджин, Firefox Quantum се отличава и с нов дизайн, в който е наблегнато на интуитивните функционалности. Това включва опция за търсене в голям брой уеб уеб сайтове (табове), скрийншоти в браузъра, поддръжка на отворените табове и достъп до отметките на всички устройства.

Както при предходните версии, потребителите ще могат да персонализират Firefox Quantum с обичаните си разширения. В браузъра е вграден и мощен инструмент за дискретност – Firefox Private Browsing, който зарежда уеб страниците по-бързо, като блокира нежелани реклами.

Сред останалите нови функционалности на Firefox Quantum са поддръжката на Date/Time вход, неповторимата библиотека за запазване на всичко на едно място, ръководството на данните за уеб страницата, асинхронното скролиране, „ sandbox ” отбраната от равнище 3 за GNU/Linux платформи и други

Firefox Quantum (Firefox 57) ще стане наличен за всички поддържани платформи на 14 ноември т.г., като сега е налична за събаряне бета версия за Windows, GNU/Linux и macOS, която може да съдържа някои бъгове, предизвестява разработчикът.

Даунлоуд: Firefox Quantum
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР