Вероятността заразата с новия коронавирус да се окаже фатална е

...
Вероятността заразата с новия коронавирус да се окаже фатална е
Коментари Харесай

Изследователи: Смъртността от COVID-19 е намаляла с 30% от април

Вероятността болестта с новия ковид да се окаже съдбовна е намаляла с съвсем една трета от април с помощта на по-доброто лекуване, обявиха американски откриватели, представени от Ройтерс.

В Съединени американски щати COVID-19 в този момент убива 0,6 % от инфектираните с вируса спрямо 0,9 % при започване на пандемията, сподели доктор Кристофър Мъри, шеф на Института по здравна метрика и оценки към Вашингтонския университет, който е направил проучването, предава Българска телеграфна агенция.

Статистиката отразява обстоятелството, че лекарите са достигнали до по-добри способи да се грижат за пациентите, да вземем за пример потреблението на разредители на кръвта и О2. Идентифицирани са и ефикасни медикаменти като стероида дексаметазон.

Експертите се затрудняват да дефинират този значим индикатор в пандемията - смъртността, или % на инфектираните хора, които евентуално стават жертва на патогена. Проблемът се изостря от обстоятелството, че доста инфектирани нямат признаци и не се разпознават.

Американските експерти са я пресметнали по данни от изследвания, като са взели пред тип възрастта. Хората на години са по-застрашени от съдбовен край от COVID-19 от младите.

Институтът в Сиатъл, който е влиятелен източник на прогнози за COVID-19, също е определил, че смъртността от COVID-19 е по-голяма в общности с по-разпространено затлъстяване.

Смъртността варира на другите места като функционалност на затлъстяването и възрастовото систематизиране на популацията.

Институтът основава изводите си на разбор на 300 изследвания.

Въпреки позитивните трендове, заболелите и приетите в болница се усилват в Съединени американски щати от няколко седмици. Моделите на института демонстрират 439 000 кумулативни смъртни случая в Съединени американски щати до 1 март и пик на ежедневния им брой в средата на януари (2200).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР