Вероятността за съставяне на правителство към настоящия момент изглежда малка

...
Вероятността за съставяне на правителство към настоящия момент изглежда малка
Коментари Харесай

Витанов: Може да има кабинет между ГЕРБ и цялото ПП-ДБ, или само част от коалицията

Вероятността за сформиране на държавно управление към сегашния миг наподобява дребна след вчерашните изявления на представителите на " Продължаваме промяната ". Това сподели математикът проф. Николай Витанов в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " .  

Той не изключи изцяло опцията за сформиране на кабинет, колкото и дребна да е тя, поради външен напън. " Има два разновидността за такова държавно управление – ГЕРБ да го направи с цялото ПП-ДБ или част от ПП-ДБ, която ще се отдели от обединението ", изясни проф. Витанов.  

По-вероятният вид за сформиране на постоянно държавно управление съгласно него е програмно държавно управление. " То може да се сформира, когато страната има наболели въпроси за решение и те изискват мъчителни ограничения. Моментът наподобява комфортен за тази скица. Активната страна тук е Бойко Борисов и ще разберем на следващия ден дали той желае такова нещо ", съобщи проф. Витанов.  

По думите му постоянното ръководство изисква съществуването на най-малко 135 депутати, които могат да дойдат само от коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " ИТН ". " Ключът е в госпожа Корнелия Нинова, тъй като тя държи депутатите, които биха могли да създадат броя депутати над 120. Ключът за стабилността стои при Има Такъв Народ. Г-н Борисов би трябвало да ухажва госпожа Нинова и да се разбере с " ИТН ", с цел да го има това държавно управление и да е устойчиво ", изясни математикът. 

Харитина АГОПЯН
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР