Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при

...
Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев остро срещу бодрячеството на Кацаров: По-малко самохвалство! Никога не сме имали 100 000 болни и толкова много умрели

Вероятността сегашните ваксини за ковид да не работят изобщо при разновидността „ Омикрон “ е доста дребна. Може да работят по-слабо. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев във връзка новините за нов стеснителен вид на коронавруса от Южна Африка.

По думите му Европейска комисия е подписала контракт с „ Пфайзер “, че в случай че се появи рискова разновидност на вируса, производителят е подготвен за 100 дни да обезпечи приспособена ваксина.

С приближаването на „ Омикрон “ към България Кантарджиев посъветва хората, които към момента не са се ваксинирали, да го създадат, а тези над 65 години и със слаба имунна система – да си слагат и бустерна доза.

„ Омикрон “ беше избран като вид, пораждащ безпокойствие, заради няколко аргументи. Първо, дали се популяризира по-бързо от останалите варианти; второ – дали го хващат актуалните тестове; трето – дали е кадърен на имунологично бягство. Мен третата причина най-вече плаши. И четвърто – да не предизвиква по-тежко заболяване “, сподели пред Би Ти Ви Кантарджиев.
свързани новини59на 13.11.202120359на 08.11.2021
„ Мерките би трябвало да се затегнат. Трябва да имаме една подготвеност да се изследват повече хора и доста значимо – да се изпращат бързо материали за секвениране на съмнителни хора “, счита професорът.

Кантарджиев споделя тезата, че е допустимо този вид да е зародил при болен от ХИВ/СПИН пациент, който се е заразил с ковид. „ Ако човек е със ХИВ и приема медикаментите си, кара вируса леко, само че по-продължително време “, изясни той.

Кантарджиев е безапелационен, че когато в болница бъде признат пациент с тежко заболяване от ковид, който твърди че е имунизиран, би трябвало да се изследват кръвни проби, с цел да се потвърди дали това в действителност е по този начин или става въпрос за подправена имунизация. „ По този метод с антителата хванахме преди четири години сътрудници, които не са ваксинирали деца за морбили. Нека повече нямаме такива сътрудници “, сподели Кантарджиев.

Според него " много бодрячески " звучат изказванията на служебното здравно министерство, че страната излиза от тъмночервената зона: " Питайте лекарите, питайте шефовете на лечебни заведения. Никога не сме имали 100 000 заболели, както в този момент имаме. Затова - по-малко бодрячество, по-малко фукане. Защото и нови разновидности идват ".

Запитан на какво се дължи съгласно него високото равнище на смъртност измежду заболелите от ковид, той съобщи: " Смъртността я приписвам на няколко неща. Седем месеца занемарена имунизация - преди всичко. Второ - безусловно спорни заповеди. Правиха се някакви коронавирус центрове, коронавирус зони. Не работят нещата. А сега виждаме доста заболели, доста умрели, доста хора в интензивното. Не е мръднал броят на хората в интензивните отделения, която ме плаши! Това значи, че късно се търси здравна помощ, че има некомпетентност на лекуването. Как не направиха един обединен протокол - да се знае какъв брой кортизон се дава в Симитли и какъв брой в София. А той би трябвало да е идентичен ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР