Вероятността от голяма ескалация на напрежението между Русия и Украйна

...
Вероятността от голяма ескалация на напрежението между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Напрежението: Киев укрепва отбраната си, Москва започва нови учения


Вероятността от огромна ескалация на напрежението сред Русия и Украйна е дребна, съобщи украинския министър на защитата пред Народното събрание.

Утре Русия стартира нови учения, които ще бъдат под наблюдението на президента Путин. Киев укрепва защитата си, само че няма никакво желание да прави военни дейности против анексирания Крим. „ Украинската войска е планувала всички сюжети и е подготвена за тях. Не подценяваме опасността, само че оценяваме вероятността за огромна ескалация като ниска, що става въпрос за Руска инвазия в Украйна “, разяснява Олексий Резников.

Русия пък заяви, че на следващия ден ще организира маневри на стратегическите си сили. Те ще са под наблюдението на Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко.

„ Ще обсъдим обстановката в района, ще оценим нашето военно съдействие. Военните учения не престават, на следващия ден ще участваме дружно в един от значимите сегменти на военното съдействие “, сподели Владимир Путин.

В Мюнхен стартира Конференцията по сигурността с присъединяване на над 30 страни и държавни водачи, както и над 80 министри на защитата.

Американският президент Джо Байдън събира на спешна онлайн среща водачите на Германия, Франция, Италия, Полша, Румъния, Англия, Канада, както и представители на НАТО и на Европейския съюз.

Министърът на защитата на Съединените щати предизвести, че възможна съветска инвазия би провокирала сериозен бежански поток към Европейския съюз. Той предизвести за това по време на среща във Варшава със своя полски сътрудник Мариуш Блашчак.

Генералният секретар на Организация на обединените нации предизвести, че спор в украйна би имал пагубни последствия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР