Вероятността да имаме избори две в едно на 14 ноември

...
Вероятността да имаме избори две в едно на 14 ноември
Коментари Харесай

Велко Милоев от ОС на ЦИК: Избори две в едно на 14 ноември са най- добрият вариант



„ Вероятността да имаме избори две в едно на 14 ноември се ускори след вчерашната среща на президента Румен Радев по тематика с представителите на  ЦИК “, сподели в „ Преди всички “ Велко Милоев, член на Обществения съвет на ЦИК. Той е представител на Българското съдружие за почтени избори и цивилен права.



„ Ако приказваме за избори две в едно   - това е единствено от изгода за публичните ползи и едно от главните съображения е и по-добра изборна интензивност . А тя пада непрекъснато от последните два избора. И това е по-добре и за двата типа избори – и за президент, и за парламент.

От позиция на организацията и логистиката на избори две в едно ще е по-добре, с цел да имате два месеца от първото електорално събитие, за да се настроят машините , а по-късно в границите на една седмица единствено леко да се модифицира електронната бюлетина със единствено две имена за балотаж за изборите за президент, това е по-добрият вид “, сподели още Милоев.

По думите на Милоев тематиката със собствеността на машините за изборите е следната:

" Софтеурът на машините има две равнища - приложно и едно по-базово или ноу-хау, което разрешава не на " Сиела ", а на производителят - " Смартматик " да прави избори по целия свят. Аз мисля, че от ЦИК към този момент са разбрали, че тази втората част не е у " Сиела ", а у " Смартатик ".  И те няма да я дадат до момента в който има пространство за разногласия към приключването на февруарския контракт за изборите... ", сподели още Милоев.

" Дори мисля, че този развой ще се реши в съда, само че това няма да е в този момент преди изборите ", уточни още Велко Милоев.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР