Вероятно знаете, че тялото ви е изградено предимно вода. Но

...
Вероятно знаете, че тялото ви е изградено предимно вода. Но
Коментари Харесай

8 знака, че трябва да пиете повече вода

Вероятно знаете, че тялото ви е построено най-вече вода. Но несъмнено не сте осведомени, че в случай че количеството вода в организма ви намалее с пет %, това ще ви направи мощно обезводнени.

Това е тип положение, което изисква хоспитализация. Искате да избегнете това непременно. Ето някои скрити и незнайни признаци на дехидратация и лекуването ѝ, които би трябвало да следвате.

1. ПРОБЛЕМ: ВИНАГИ съдебна техническа експертиза ГЛАДНИ

Хората нормално считат, че жаждата е един от първите признаци на дехидратация. Въпреки това, съгласно специалисти, това може да се случи единствено когато сте мощно обезводнени. Всъщност получавате вода и от храната, която ядете. Тялото ви знае това и ви кара да мислите, че сте гладни, защото пренебрегвате приема на вода. Тъй като сте гладни, може би си мислите, че се нуждаете от нещо извънредно хранително и даже тлъсто. Това може да бъде проблем, тъй като ще се нуждаете от спомагателна вода, с цел да можете да смелите това, което сте яли.

РЕШЕНИЕ

За вашето лекуване изпийте една до две чаши вода, преди да ядете нещо, в случай че не е нормалното ви време да ядете. Изчакайте 30 минути да минат, преди да ядете. Ако към момента сте гладни, направете здравословна закуска. Ако не сте гладни, евентуално просто сте имали потребност от вода. Уверете се, че постоянно оставате хидратирани, с цел да избегнете излишно хранене и по този начин тялото ви ще остане крепко.

2. ПРОБЛЕМ: НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ЯСНО

Вашият мозък има потребност от вода. Ако тялото ви усеща неналичието ѝ, то ще я извлече от „ по-малко значимите ” органи, с цел да се запазят и работят вярно другите, като сърцето ви. Въпреки обстоятелството, че имате потребност от мозъка си, с цел да мислите, той се лишава от вода и в действителност се свива. Това е един от минимум известните признаци на дехидратация. Мозъкът може да се свие с до два % от неговия размер. Така той не може да работи вярно. Макар да сте в схващане, вие не мислите ясно. Речта ви е затруднена, мислите ви са разбъркани и не можете да си спомните най-простите неща.

РЕШЕНИЕ

Вместо да потърсите чаша кафе, изпийте малко вода. Кафето може да ви помогне да се чувствате бодри за къс интервал от време, само че резултатите му са лимитирани. Освен това то също е диуретик. Всяка чаша кафе, която пиете, може да понижи водата в тялото ви два пъти повече. Зависи от типа на кафето, което пиете. Колкото повече кофеин приемате, толкоз повече тялото ви ще освободи вода. Ако го вършиме ден след ден, ще имате постоянно проблеми с мозъка и други признаци. Преди тест или нещо, което изисква мисъл, изпийте чаша вода. Ще ви помогне да мислите по-добре.

3. ПРОБЛЕМ: ИМАТЕ СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА ХРАНА

Може би сте усещали мощен вкус от нищото. Никой не чака апетита към храна да бъде обвързван със признаци на дехидратация. Освен в случай че не сте бременна или имате нещо друго заболяване, тялото ви може да желае вода. Това е изключително правилно, в случай че започнете да жадувате плодове и някои „ зеленчуци “, които са в действителност сочни. Например, може да жадувате портокали, любеница, грозде или краставици. Това значи, че най-вероятно се нуждаете от малко вода, в случай че нямате липса на някои витамини в диетата си.

РЕШЕНИЕ

Очевидното решението е да се пие вода. Не се хващайте и за енергийни питиета. Все отново вие се нуждаете и от доста плодове и зеленчуци във вашата диета, които прибавят течност към вашия банкет на вода. Динята и ягодите са 92% вода. Грейпфрутът е формиран от към 90 % вода. Така с изключение на, че пиете вода, вие може и да я " ядете ". Уверете се, че получавате към шест порции дневно и не забравяйте да ядете разнородни плодове и зеленчуци.

4. ПРОБЛЕМ: ИМАТЕ ГЛАВОБОЛИЕ

Много хора в никакъв случай не подозират, че имат главоболие вследствие на признаци на дехидратация. Бъдете деликатни, тъй като в случай че сте пили прекалено много вода в системата, можете да получите главоболие и от това. Въпреки това, множеството хора страдат от неналичието на задоволително вода, в сравнение с противоположното. Когато мозъкът ви се свива, той се отдръпва от черепа ви и задейства рецепторите за болежка.

РЕШЕНИЕ

Когато се разсъните, незабавно изпийте чаша с вода. Направете закуска и си изпийте още една чаша, откакто приключите с яденето. По този метод ще имате към половината вода, от която се нуждаете денем. Това може също да ви попречи да се постанова да уринирате постоянно. Ако изпиете половината от водата заран, преди да излезете от къщи, можете да пийнете по-малко вода до края на деня.

5. ПРОБЛЕМ: ЗАПЕК

Всички сме имали този проблем. Повечето хора одобряват, че имат потребност от повече фибри, в случай че са запечени. Това е отчасти правилно. Вие също се нуждаете от вода, с цел да помогнете на храносмилателната система да изхвърли отпадъците. Ако имате прекалено много фибри в диетата си и нямате задоволително вода, това може да ви докара до запек. Ако приемате сред 18 и 35 грама фибри дневно би трябвало да пиете задоволително вода.

РЕШЕНИЕ

Искате да приемате сред 18 и 35 грама фибри дневно, само че би трябвало да пиете задоволително вода. Много хора не съблюдават това предписание. Трябва да пиете съвсем половината от телесното си тегло в унции вода всеки ден.

6. ПРОБЛЕМ: ВАШИТЕ УСТНИ СА СУХИ

Устните ви евентуално са сухи от самото начало. Най-вероятно не го осъзнавате. Ако непрекъснато поставяте еликсир за устни, евентуално ще би трябвало да пиете повече вода. Устните не би трябвало да са напукани или да се белят. Те би трябвало да са меки на досег, в случай че сте хидратирани.

РЕШЕНИЕ

Не слагайте еликсир за устни незабавно, а започнете да увеличавате количеството вода, което пиете. Можете да измислите доста разнообразни способи за хидратиране. Можете да си пиете чаша или две чаши на всеки един до два часа, до момента в който не набавите нужната доза за денем. Може да изпиете чаша вода всякога, когато ядете, две, когато упражнявате, и една, когато си почивате от работа. Въпросът е, че би трябвало да работите по ефикасна скица, с цел да получите вода в тялото си.

7. ПРОБЛЕМ: ПОЛУЧАВАТЕ ЗАМАЯНОСТ, КОГАТО съдебна експертиза ИЗПРАВИТЕ

Това е евентуално е един от най-пропуснатите признаци. Може би си мислите, че сте станали прекомерно бързо или че нещо друго предизвиква замаяност. Липсата на вода в тялото ви забавя кръвния поток. Това може да се случи толкоз доста, че да ви докара до зашеметяване. Вашата кръв е това, което доставя хранителни субстанции и О2 на останалата част от тялото ви. Ако не получавате О2, това е голям проблем.

РЕШЕНИЕ

Ако постоянно се чувствате замаяни, това е сигнал, че сте обезводнени съвсем всеки ден. Най-добре би било да не се опитате да не приемате доста вода едновременно. Вие несъмнено ще желаете да изпиете една до две чаши незабавно, само че тялото ви може да не успее да приема толкоз доста вода на един път. Бъбреците могат единствено обработят единствено половин литър вода едновременно. След като сте рехидратирани, може да имате заплаха от водна интоксикация, в случай че пиете повече от един литър вода на час.

8. ПРОБЛЕМ: ВИНАГИ съдебна техническа експертиза УМОРЕНИ

Умората е същински проблем, когато сте обезводнени. Кръвта ви е по-плътна и не се движи толкоз бързо. Това може да докара до спад на кръвното налягане за малко време; въпреки че, в случай че не пиете задоволително вода, може да получите и високо кръвно налягане. Когато рехидратирате тялото си, кръвта ви се движи по-лесно. Вашето кръвно налягане понижава вследствие на това, че сърцето ви не би трябвало да изпомпва по-трудно, с цел да се движи кръвта в тялото ви.

РЕШЕНИЕ

Може да се изкушите да ядете сладко или да вземете енергийна напитка, само че това не e добрo решениe. Tрябва да се концентрирайте върху отпиването на вода през целия ден. Студената вода може да ви помогне да се разсъните. Отпиването може да помогне да се избегне " замразяването " на мозъка. Вземете огромна чаша или бутилка и постоянно пийте вода през целия ден.

Много други признаци на дехидратация могат да се появят от незадоволително пиянство на вода: гърчове, мускулни конвулсии, хлътнали очи, нервност, проблеми с бъбреците. Можете да избегнете всички тези признаци, като пиете вода. Това е по-лесно, в сравнение с да отидете в незабавното поделение за лекуване на дехидратация.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР