Вероятно законните в бъдеще ваксинационни паспорти се очертават като следващата

...
Вероятно законните в бъдеще ваксинационни паспорти се очертават като следващата
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Ваксинационните паспорти се очертават като разделителна линия

" Вероятно законните в бъдеще " имунизационни паспорти " се обрисуват като идната коронавирусна разграничителна линия ", гласи заглавие на в. " Ню Йорк таймс ".

Фирмите и университетите в Съединени американски щати желаят бързи и лесни способи да се открива дали клиентите и студентите са имунизирани, само че консервативни политици трансфораха " имунизационните паспорти " в тематика на културен спор, написа вестникът.

Из цялата страна компании, образователни заведения и политици обмислят въвеждането на цифрово доказателство дали човек е имунизиран против новия ковид - като метод за възкръсване на стопанската система и предоставяне на опция на американците още веднъж да работят и да се забавляват. Специално комерсиалните обекти се притесняват, че доста от клиентите им ще откажат да идват в тях, в случай че не им се подсигурява, че и другите клиенти са били имунизирани, написа изданието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това предложение обаче поражда юридически и етични въпроси: Могат ли комерсиалните обекти да желаят от своите чиновници или клиенти доказателство, че са били имунизирани, откакто това е непринуден избор? Могат ли образователните заведения да желаят от учащите се да потвърждават, че са им инжектирали нещо, което публично продължава да е пробно профилактично средство, по същия метод, по който желаят от дълго време утвърдените ваксини против морбили или детски паралич? И най-после, могат ли държавните управления да създадат имунизацията наложителна, или да се опълчват на комерсиалните обекти и образователните заведения, които желаят доказателство за нея?

Според юридически специалисти отговорът на всички тези въпроси нормално е одобрителен, макар че в едно толкоз разграничено общество като американското политиците към този момент се настройват за борба. Държавни организации като учебните управления и армията могат да желаят имунизации за влизане, приемане на услуга и пътешестване въз основа на решение на Върховния съд от 1905 година, в което се споделя, че щатските управляващи могат да изискат от жителите си да се имунизират против вариола, другояче ще бъдат санкционирани, написа вестникът.

Частните компании също така имат свободата да откажат да вземат на работа или да обслужват който си желаят, единствено с няколко изключения, измежду които не влиза имунизационният статут. Отделните щати обаче евентуално могат да анулират тази независимост с приемането на закон, който не разрешава дискриминирането по имунизационен статут, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

" Европейската организация за медикаментите отхвърли към този момент да е намерила причинно-следствена връзка сред имунизацията на АстраЗенека и тромбите ", е заглавието на в. " Гардиън ".

ЕАЛ съобщи през вчерашния ден, че " още не е стигнала до умозаключение и инспекцията продължава ", като добави, че чака да разгласи резултатите от тази инспекция през днешния ден или на следващия ден, написа английският вестник.

Изявлението беше направено, откакто през вчерашния ден Марко Кавалери, който дава отговор за имунизационната тактика на ЕАЛ, съобщи за италианския в. " Месаджеро ", че по негово мнение " в този момент към този момент можем да кажем, че има ясна връзка (на тромбите) с имунизацията, само че към момента не знаем какво провокира тази реакция ".

Световната здравна организация, ЕАЛ и други здравни регулаторни органи обявиха, че хората би трябвало да продължат да употребяват имунизацията на АстраЗенека, тъй като изгодите от отбягване на заразяване с COVID-19 и съпътстващите го затруднения не престават значително да надвишават всевъзможни опасности.

Повечето страни, които краткотрайно бяха спрели имунизирането с продукта на АстраЗенека възобновиха използването му, само че някои от тях, измежду които са Франция, Германия, Италия, Испания, Нидерландия и Канада, преустановиха използването ѝ при хора на възраст под 55, 60 или 65 години, отбелязва " Гардиън ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР