Вероятно всеки знае, че има хранителни навици, които могат да

...
Вероятно всеки знае, че има хранителни навици, които могат да
Коментари Харесай

Хранителните навици, които ни карат да пълнеем

Вероятно всеки знае, че има хранителни привички, които могат да ни оказват помощ да отслабнем по здравословен метод. Има обаче и такива, поради които в действителност може да качим килограми. Според ново изследване има тъкмо три навика, които може да повлияят отрицателно на тежестта ни.
 Преработени храни, замразени храни и по какъв начин можем да се храним здравословно и по бюджет
Защо не би трябвало да заобикаляме модифицираните храни

Кога те могат да са даже здравословни

В извършеното се включват 35 индивида на възраст сред 18 и 50 години. Някои от участниците са спазвали диета, формирана от минимално модифицирани храни, които включват разнообразни равнища на въглехидрати и мазнини. Друга част от участниците са консумирали храна, която съдържаха както минимално модифицирани, по този начин и в огромна степен модифицирани храни, които съдържат умерени равнища на въглехидрати и мазнини.

Изследователите са обърнали внимание на това какъв брой бързо се хранят участниците, какви са енергийната компактност и наличие на протеини в храната, както и каква част от храненето на хората е формирано от артикули с високо наличие на мазнини, натрий, захар или въглехидрати.
 Снимка 607417

Резултатите демонстрират, че макар другите диети участниците, които се хранят по-бързо, употребяват повече калорични храни, както и такива с високо наличие на мазнини, натрий, захар или въглехидрати. Освен това те одобряват повече калории, което води до наддаването на тегло.

За храните с високо наличие на мазнини, натрий, захар или въглехидрати се удостоверява, че имат повече калории спрямо храни с по-ниска енергийна компактност, само че със същото тегло. Пример за това е сравнението сред порция от 100 грама ягодов сладолед, който има към 200 калории, и порция от 100 грама ягоди, която е единствено към 32 калории. Ягодите в тази ситуация са за желани и поради това, че съдържат фибри, които ни държат сити за по-дълго време.
 Хронохраненето и за какво кога се храним има толкоз огромно значение
Наистина ли е от голяма важност кога се храним

Какво е хронохранене

Следователно, в случай че диетата ни се състои от енергийно плътни храни в по-малък размер, които нормално засищат по-малко, сме по-склонни да изядем повече, с цел да се усещаме сити. Това от своя страна способства за по-голям банкет на калории и евентуално наддаване на тегло, в случай че одобряваме повече калории, в сравнение с изразходваме, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР