Вероятно всеки се е сблъсквал с онези малки, твърди и

...
Вероятно всеки се е сблъсквал с онези малки, твърди и
Коментари Харесай

Какво представляват милиумите и защо не бива да ги отстраняваме сами

Вероятно всеки се е сблъсквал с тези дребни, твърди и сложни за унищожаване бели петна по лицето. Или така наречен милиуми, които съставляват дребни " джобове " мъртва кожа.

Този не изключително приятен кожен проблем обикновено визира региона на бузите, клепачите и носа. Тъй като кожата естествено се освобождава от старите кафези - с цел да могат да се развият нови - то от време на време те могат да се " захванат " по кожата, да се втвърдят и да образуват дребни кисти.

Тези доброкачествени кисти, с изключение на милиуми, наричани още и " млечни петна ", са постоянно срещани при кърмачетата. Повече от половината бебета ги имат по рождение. Но те могат да се появят на всеки и на всяка възраст, уточнява .
 Снимка 601687
 

Освен по време на естествения развой на ексфолиране, появяването на милиумите се дължи и на редица други фактори. Могат да са резултат от увреждане на кожата от слънцето или от използването на прекомерно тежки продукти за грижа. Грим или почистващи лосиони на маслена основа могат да бъдат причинители, защото запушват порите. Възможна причина е и нараняване или продължителна приложимост на кортикостероиди.

Определени медицински положения също могат да доведат до образуването на милиуми. Според кожните лекари, те могат да бъдат резултат и от автоимунно заболяване или генетично влечение.

Логично е да се запитаме тогава дали е нужно да посетим лекар при съществуване на милиуми. Най-често това не е належащо. Те са изцяло безвредни и са чисто козметичен проблем. Често изчезват и сами.
 Снимка 601686
 

Но в случай че се задържат по-дълго време и предизвикват стеснение, би трябвало да сме наясно, че не би трябвало да се опитваме да ги премахваме независимо. Погрешните опити могат да доведат до инфекции или белези. Специалистите поучават да не ги стискаме, нито пък да ексфолираме. Вместо това би трябвало да почистваме лицето си всекидневно с гальовен гел и хладка вода, да оставаме от време на време без грим, а от решаващо значение е използването на слънцезащитни артикули.

И последна стъпка за битката против милиумите е посещението на кожен лекар или козметик за професионално премахване. Това става най-често благодарение на и острие - игла или скалпел. И може да звучи ужасно, само че в действителност процедурата е бърза и съвсем безболезнена. А резултатът след нея - чиста и гладка кожа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР