Вероятно този път ГЕРБ биха били склонни на повече компромиси

...
Вероятно този път ГЕРБ биха били склонни на повече компромиси
Коментари Харесай

Прогноза: Коалицията ПП-ДБ ще се запази до местния вот, ще търсят победа в София

Вероятно този път ГЕРБ биха били склонни на повече взаимни отстъпки в опит за основаване на постоянно държавно управление. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Яница Петкова от социологическа организация “Галъп интернешънъл “.

Държи се позицията на необятна коалиция непременно, което е тактика за идните локални избори. Тук виждаме ръката на ГЕРБ, която е подадена в името на стабилността, само че от другата страна ПП-ДБ няма по какъв начин да одобряват тази подадена ръка, защото техният облик е построен на база „ анти- ГЕРБ “, безапелационна е Петкова.

Според политолога Цветанка Андреева това е правилно, само че е неверна интерпретация на действителността от страна на „ Продължаваме промяната “:

Това да бъдеш " анти " някого може да бъде причина да бъдеш основан, само че това не може да бъде политическа еднаквост. Не може да носиш една и съща политическа еднаквост в продължение на две години и да бъдеш съответен на провокациите на рецесията. Политическа партия би трябвало да си изградят законна политическа достоверност, която да носят.

Андреева уточни, че моделът ГЕРБ към този момент не съществува и е на път да се претвори в нов вид.

Според нея е евентуално обединението ПП-ДБ да се резервира до локалните избори през есента, като съгласно нея напрежението е обвързвано с опитността, която Демократична България имат във властта, тъй като те знаят какво е да поемеш политическата отговорност да бъдеш в ръководство. Опитът на „ Продължаваме промяната “ е краткотраен и злополучен, сподели Андреева.

За да съумеят Политическа партия да изградят различен облик би трябвало да се откри метод за излизане от тази обстановка и да се сформира постоянно държавно управление, сподели Яница Петкова.

Не бива да отписваме първия мандат, който ще бъде връчен на ГЕРБ. Напълно евентуално е да се търсят и други разновидности с други партии, само че без „ Възраждане “.

Относно вероятен разпад на обединението сред Политическа партия и Демократична България Яница Петкова изрази мнение, че евентуално тя ще се резервира до локалния избор, тъй като се стремят към победа над партията на Борисов в София. Това е тяхна упоритост, тъй като София се ръководи от кмет на ГЕРБ от доста години, сподели Петкова.

ПП-ДБ обаче са нестабилна колаиция, тъй като те имат разлики във възгледите по голям брой тематики, заключи Яница Петкова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР