Вероятно сте чували за пептиди като задължителен елемент против стареене

...
Вероятно сте чували за пептиди като задължителен елемент против стареене
Коментари Харесай

Пептиди – Съставката, която трябва да опитате за плътна и здрава кожа

Вероятно сте чували за пептиди като наложителен детайл срещу стареене за изглаждане на фините линии, възобновяване и хидратиране на кожата.

Пептидите са ужасно преимущество за кожата ви, само че е най-добре да бъдете реалисти в упованията си, с цел да избегнете отчаяние. Те имат невероятни изгоди за кожата, само че резултатите в никакъв случай няма да бъдат същите като козметична процедура.

Какво съставляват пептидите в грижата за кожата?

Пептидите са къси вериги от аминокиселини, които работят като градивни детайли на протеини като колаген, еластин и кератин. Тези протеини са в основата на вашата кожа и са виновни за нейната текстура, издръжливост и резистентност.

Когато се ползват локално върху кожата, те задействат клетките на кожата да извършват характерни функционалности като създаване на колаген и еластин, насърчавайки кожата да наподобява по-млада.

Какво вършат пептидите за вашата кожа?

Те могат да подтикват тялото да генерира колаген и еластин, два протеина, които вземат участие в поддържането на структурата на кожата, осигурявайки стегнат, компактен и равен тип.

С напредването на възрастта количеството колаген и еластин, създавани от тялото, последователно понижава. Последователното използване на пептиди върху кожата може да помогне за стимулиране на производството с по-висока скорост, от нормално.

Кои пептиди са най-хубави за кожата?

Различните типове пептиди имат разнообразни резултати върху кожата. Те попадат в четири необятни категории – сигнал, притежател, ензимен инхибитор и невротрансмитер – и всеки от типовете в тези категории работи по друг метод върху кожата. Много артикули също комбинират няколко пептида в една формула.

  • Сигналните пептиди подтикват тялото да генерира повече колаген и еластин;
  • Носителите пептиди могат да оказват помощ при заздравяването на рани;
  • Ензимните инхибиторни пептиди се продават като намаляващи разграждането на колагена;
  • Невротрансмитерните пептиди се продават като изглаждащи фини линии и бръчки.

 Вижте още:

Сигналните и носещите пептиди могат да създадат кожата да наподобява по-стегната и плътна, с по-гладка текстура и надлежно да подкрепят заздравяването на рани.

Няма обаче задоволително доказателства, че ензимните инхибитори и невротрансмитерните пептиди са ефикасни в действителни обстановки, по тази причина е добре да търсите формулировки, които съдържат сигнални и носещи пептиди – изключително в случай че до момента не сте употребявали тази съставна част.

Това не значи, че не работят, просто към момента няма клинични данни, които да ги поддържат.

Медта е най-често срещаният образец за притежател на пептид (помага при заздравяването на рани), до момента в който сигналните пептиди включват карнозин и n-ацетилкарнозин, доста палмитоил трипептиди и множеството тетрапептиди и хексапептиди също.

Струва ли си да употребявате пептиди?

Има доста скорошни проучвания, които демонстрират, че някои пептиди (носители и сигнални) могат да стягат отпуснатата кожа, да възстановят кожната преграда, да подобрят плътността и еластичността, да изгладят неравностите и да омекотят бръчките.

Малко евентуално е пептидите сами по себе си да се оправят изцяло с кожния проблем, само че в композиция с други ефикасни съставки те могат да оказват помощ за  по-гладка и плътна кожа.

Използването им независимо има доста невисок риск от раздразнение на кожата, само че е добре да сте наясно с другите съставки, с които са комбинирани. Ако това е антиоксидантна съставна част, като ниацинамид, или овлажнител като хиалуронова киселина, е малко евентуално да провокират раздразнение и са подобаващи за всички тонове на кожата.

Вижте още:

Въпреки това, когато се комбинират с дейни субстанции, които имат податливост да нервират кожата – помислете за AHAs и ретиноиди – формулата може да не е подобаваща за сензитивна и реактивна кожа.

Макар да не можете да разчитате на тях единствено за омекотяване на фините бръчки и плътна кожа, си коства да ги употребявате поредно като част от по-целенасочена рутина.

Кога би трябвало да употребявате пептиди?

Ако употребявате пептиден серум, нанесете го след разчистване на кожата и преди навлажняване. В случай, че сте се спрели на овлажнител с пептиди, уверете се, че серумът преди него не съдържа евентуално утежняваща дейна съставна част, в случай че кожата ви е реактивна.

Кои са най-хубавите пептидни серуми?

Избирайте артикули, които остават на кожата, като серуми и овлажнители, а не нещо, което се изплаква, тъй че да има време пептидите да влияят върху кожата.

Също по този начин разберете потребностите ви от грижа за кожата, по-късно потърсете дефиниция, която комбинира пептиди със съставки, за които е известно, че са потребни за вашата грижа за кожата.

Например, в случай че желаете кожа, която наподобява по-стегната или по-плътна, тогава потърсете сигнални пептиди в допълнение към хиалуроновата киселина.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР