Вероятно сме чували, че не е особено добре да се

...
Вероятно сме чували, че не е особено добре да се
Коментари Харесай

Как се приготвя най-калоричното кафе?

Вероятно сме чували, че не е изключително добре да се пие кафе на гладно. Какво вършим обаче, когато в кафето ни има толкоз калории, колкото в цяла закуска?

Нека отговорът на този въпрос разкрием по-нататък, а в този момент да разкажем историята на кафето, което имаме поради. То се назовава bulletproof и има добра причина името му да звучи толкоз... " бронирано ".

Историята му ни среща с Дейв Аспрей - американски компютърен шеф, който преди време се насочва към планините на Тибет, с цел да се научи на медитация. По време на пътешествието му една жена му сервирала необикновена напитка - чай с масло, добито от крепък. Колкото и да е бил чудноват на усет, чаят е успокоил съзнанието му от напрежението, основано от смяната на надморската височина.

Според истинската рецепта bulletproof кафето се прави като в чаша кафе се добави една до две супени лъжици безсолно масло или гхи, написа Tasting Table. Целта е напитката да стане кремообразна.

Заради високото наличие на мазнини и калории, bulletproof кафето се счита от някои за сурогат на закуска с ниско наличие на въглехидрати, защото би осигурило задоволително калории за утринния прилив на сила, от който нормално имаме потребност.

Според BBC GoodFood едно bulletproof кафе съдържа от 242 до 354 калории и даже повече от оптималния целесъобразен дневен банкет на наситени мазнини. Въпреки кремообразния усет и текстура на кафето обаче, не е целесъобразно да го пием вместо да си изядем закуската, защото му липсват протеини, а и други хранителни субстанции, които са значими за организма ни, поучават от Eating Well, съобщи Lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР