Вероятно никога не сте опитвали подобен десерт! Много плътно, може

...
Вероятно никога не сте опитвали подобен десерт! Много плътно, може
Коментари Харесай

Как да направим идеалния бананов хляб?

Вероятно в никакъв случай не сте опитвали сходен десерт! Много компактно, може да се каже лепкаво тесто, цялостно неявяване на твърда кора и необикновен мирис. Оказа се, че в рецептата съзнателно не се употребяват повдигащи средства (сода, бакпулвер и др.), поставя се задоволително масло, което прави текстурата толкоз необикновена.

Това е нещо необикновено вкусно.

Интересно: като цяло банановият самун дължи произхода си на особеностите на самите банани.

Вземете топли пресни банани (305 g) и ги намачкайте в купа със захар (305 g). Няма потребност да чакате, до момента в който бананите узреят (както поучават доста рецепти), в противен случай, колкото по-свеж и стегнат е бананът, толкоз по-вкусен ще бъде десертът. Можете да вземете всякаква захар, само че тръстиковата е най-подходяща. Намачкайте ги, до момента в който станат на пюре. Не се тормозете, в случай че останат късчета.

Добавете масло (150 g) при стайна температура. Разбийте сместа с миксер на висока скорост до приемане на гладка примес.

След това прибавете яйца /135 г или 3 приблизително огромни яйца/. Разбъркайте добре и търпеливо.

Добавете нормално брашно (151 г, без бакпулвер) и бадемово брашно (30 г). За този десерт качеството на бадемовото брашно не е толкоз значимо, тъй че можете да си купите бадемови листенца (или бадеми) в магазина и да ги смелите на дребни трохи. Ако въобще няма по какъв начин да се сдобиете с нищо сходно, заменете с 20 грама нормално брашно. Но няма да има толкоз добър усет, тъй че въпреки всичко пробвайте да си набавите всичко, което е належащо.

Разбъркайте всичко добре. Трябва да получите хомогенно тесто, много дебело.

Изсипете във формата за печете. Сложете пергамент на дъното и стените, това е най-хубавото, което можете да извършите, тъй като няма да бъдат предадени спомагателни миризми на тестото. По опция изберете продълговата форма за печене, подобаваща за рула.

Поставете във фурна, загрята до 180 градуса, и изчакайте. Всеки има разнообразни форми, което значи, че височината на тестото във формата също е друга. Затова няма да дефинираме точното време за печене. Обикновено то е към 20 минути. Проверете готовността на тестото с шиш. Помнете, че е значимо да не изсушите този самун. След първите 15 минути проверявайте тестото с шиш на всеки три минути.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР