Вероятно най-известният сериен убиец в световната история вече няколко века

...
Вероятно най-известният сериен убиец в световната история вече няколко века
Коментари Харесай

Падна ли една тайна: Кое е истинското лице на Джак Изкормвача?

Вероятно най-известният сериен палач в международната история към този момент няколко века стои без лице.

Развихрилият се в лондонския регион Уайтчапъл рлез 1888 мъж (полът, както всичко останало, е предполагаем) оставил след себе си пет (или повече) жертви и една изключителна легенда.

Въпреки навременно впрегнатия от Скотланд Ярд запас и стотиците хора, които в идващите десетилетия се ровят във обстоятелствата към убийствата, по този начин и няма ясно, безусловно обосновано умозаключение.

Обвинявани, подозирани и даже задържани не липсват – измежду тях попадат както сиромаси, по този начин и хора от кралското семейство. В един миг нервността нараства до принуждение и антисемитски погроми, защото измежду популацията в Уайтчапъл се поддава на слуховете, че килърът е с еврейски генезис.

В новата си поредност – American Ripper In London, History Channel изследват една напълно нова възможност. Тя звучи съвсем фантасмагорично, само че може би не чак толкоз – Джак Изкормвача в действителност не е англичанин. Името му е Херман Уеъбстър Мъджет от Ню Хемпшир, Съединени американски щати.
 Снимка след ареста на Херман Уеъбстър Мъджет. Снимка след ареста на Херман Уеъбстър Мъджет.
Херман Мъджет в действителност е доста по-известен като доктор Хенри Хауърд Холмс – предприемач, лъжец и софистициран умопобъркан, лишил живота на към 200 (точно по този начин - двеста) души. Въпреки че закононарушенията му са голям брой, евентуално най-известното му начинание е построяването на хотел в чикагския квартал Енгелууд, който в действителност е умислен не като хотел, а като своебразен „ замък на убийствата “. Сложната му конструкция била същински лабиринт със скрити стаи, секрети етажи и полуетажи, в които изчезват и най-вероятно са убити десетки хора.

Днес директният му правоприемник – юристът и някогашен боен Джеф Мъджет, не просто не се тормози от мрачното минало на Херман Мъджет, а проверява в елементи дейностите на своя предшественик. В своята книга Bloodstains той развива теорията, че неговият пра-прадядо се е намирал в London по време на фамозните убийства на Джак Изкормвача. И че в действителност те са едно и също лице. Мъджет твърди, че е разкрил два секрети дневника, в които Херман в детайли е описвал дейнията си и подготовката за тях, в това число своите дейности в Лондон.

Заедно с Джеф Мъджет и някогашната служителка на Централно разузнавателно управление на САЩ Амарилис Фокс, History Channel се пробват един път и вечно да разкрият огромната мистерия. И да потвърдят или отхвърлят дали Херман Мъджет е Джак Изкормвача, или не.

Гледаме деликатно, какво друго?

Източник:Vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР