Вероятно много хора са чували повече от веднъж за хипотезата,

...
Вероятно много хора са чували повече от веднъж за хипотезата,
Коментари Харесай

Как да започнете да използвате мозъка си на 100% - мозъчни трикове

Вероятно доста хора са чували повече от един път за хипотезата, съгласно която ние използваме добре една десета от ресурсите на личния си мозък: всичко останало сякаш остава неизползвано. Истина ли е? Ето по какъв начин да употребявате мозъка си на 100%.

Острият разум може да помогне както в всекидневието, по този начин и в дълготраен проект. Една концепция, която ще докара до триумф, е по-вероятно да се появи в мислите на човек, чийто мозък е добре развъртян, в сравнение с в някой, чиито лични умствени качества не са изключително огромни.

Съществува доктрина, че мозъкът ни не се употребява изцяло: допуска се, че до деветдесет % от ресурсите остават неосъществени. Това положение на нещата е по едно и също време разочароващо и прелестно. От една страна, няма нищо положително в това, че множеството от качествата на мозъка са „ блокирани “: той заема място и не носи никаква изгода. От друга страна, фактът, че актуалните умствени качества могат да бъдат увеличени, е доста окуражаващ. Кой от нас, гледайки гении, не е мечтал най-малко за ден да придобие подобен замайващ разсъдък?

Как да стартираме да използваме мозъка 100 % - препоръки, които несъмнено ще оказват помощ

Какъв % от мозъка използваме и имаме ли неосъществен капацитет?
Нека стартираме с една известна легенда, за която евентуално всеки е чувал най-малко един път: че мозъкът ни употребява единствено от 10 до двадесет % от капацитета си. Тази догадка обаче се появи доста от дълго време - когато още работата на мозъка беше на практика неизучена.

След редица неправилни изводи, учените към този момент считат, че нашите мозъчни кафези (по-точно техните компоненти) в по-голямата си част са извънредно мързеливи и неактивни. Не всички от тях старателно и настойчиво генерират подобаващите импулси, които по-късно се смятат за знак за „ натоварването “ на мозъка. Повечето от невроните в нашия мозък са в спонтанна „ хибернация “, тъй че учените взеха решение, че тези „ безделници “ са евентуално неизползвани мозъчни запаси.

В реалност всичко е малко по-различно: мозъкът ни в действителност се употребява на 100 %. Но за какво тогава някои „ мързеливи “ неврони остават бездействащи?

Причината се крие в структурата на нашия мозък: с цел да действа вярно, не е належащо всички неврони да са дейни. Напротив, такава обстановка може да докара до непредвидими последствия. Какво би се случило, в случай че да вземем за пример започнете да изпитвате наслада, боязън, горест и смут по едно и също време?

И по този начин, разбрахме, че нашият мозък към този момент работи интензивно – на 100 %. Въпреки това, неговата продуктивност може да бъде усъвършенствана. Ето някои основани на мозъка трикове, които да ви оказват помощ да увеличите мозъка си.

Забравете за многозадачността
Помните ли какво казахме за интензивността на всички неврони по едно и също време? От главния принцип на действие на мозъка следва изводът: нашият мозък не обича многозадачността, колкото и да се опитваме да го накараме. Тя може да ви накара да мислите, че пестите време, само че това не е напълно правилно. Дори и да спестите няколко минути, крайните резултати ще се влошат.

Променяйте рутината си понякога
Монотонността е най-лошият зложелател за мозъка. Ако нищо не се промени в метода ви на живот дълго време, мозъкът, виждайки това като опция за понижаване на умственото натоварване, стартира да работи „ на автопилот “: правите множеството от дейностите автоматизирано, без даже да мислите за тях. Това се отразява отрицателно на мозъка: при липса на душевен стрес той може да стартира да се разгражда.

Ето за какво си коства от време на време да променяте елементарни неща, които на пръв взор не значат нищо. Вземете друг маршрут на работа, пробвайте да почистите обувките си с лявата си ръка, пробвайте да рисувате с двете ръце по едно и също време и така нататък Подобни действия ще обезпечат на мозъка ви „ разклащане “, което ще има удобен резултат върху неговото развиване.

Както можете да видите, макар че мозъкът към този момент се употребява на 100 %, към момента е допустимо да го „ овърклокнете “ малко, като ускорите и подобрите работата му. След като изучихме правилата на мозъка и най-често срещаните клопки на съзнанието, в които съвсем всеки попада, не е толкоз мъчно да измислим няколко метода, които ще оказват помощ доста да „ напомпаме “ мозъка си.
3
Богатите не желаят бедните да знаят това: Как да печелите пари?
Богатството не е чист шанс и късмет. То се въздейства от нашия метод на живот и метод на мислене.
Всеки, който може да приложи на процедура описаните по-долу препоръки от психолози и сполучливи хора, ще може да стане по-богат. Успешните и богати хора се пробват да скрият това, тъй като може да докара до понижаване на благосъстоянието им. Светът е организиран по подобен метод, че някои хора стават богати, а други не. Време е да се причислим към първата група.

Трябва в действителност да желаете да станете богати
Тайната е, че множеството хора на планетата Земя не желаят да бъдат богати. Ние не желаеме благосъстояние, а непоклатимост. Имаме потребност от пенсия, от заплата, от рутина. Богатите хора се пробват да избегнат това по всевъзможен вероятен метод.

Ако желаете да сте небогати, можете да се задоволите с учебно обучение и да не насърчавате личните си упоритости. В учебните заведения ни дават познания, само че не ни учат на нищо, което би могло да се свърже с парите и по какъв начин да ги спечелим. Основното обучение може да бъде потребно, само че би трябвало единствено да ви помогне да определите каква посока би трябвало да поемете в живота.

Отървете се от остарелите хрумвания
Остарелите хрумвания идват в съзнанието ни и се записват там поради родителите ни. Казват, че би трябвало да отидеш на учебно заведение, след това в университет, да си намериш работа, да работиш интензивно, да спестиш пари, да си купиш апартамент и кола. Това са всички цели на бедните хора.

Дори най-хубавата просветителна система, от учебно заведение до университет, е основана, с цел да ви направи служащ. Няма да ви научи по какъв начин да вършиме пари непосредствено. Това е работило преди 50-100 години, само че в този момент живеем в свят, който е цялостен с благоприятни условия, тъй че губенето на време за безполезни умения е еднакво на бездействие.

Когато работите за пари, ставате плебеи на заплатата си. Бизнесмените не работят за пари. Те работят за наслаждение и за самостоятелност.

Научете се да поемате опасности
Времето минава, всичко се трансформира. Трябва да се адаптирате към обстановката и да се развивате дружно със света към вас, с цел да продължите да печелите пари. Просто би трябвало да развиете настоящи хрумвания. С навлизането на интернет въобще не е належащо да отваряте заводи и магазини. Можете да станете блогър, публицист и да развиете креативен гении.

Бедните хора се опасяват да бъркат. Повечето желаят да вършат това, което им споделят родителите или средата. Трябва да се борите с това с всяка клетка на тялото си. Бедните хора живеят доста внимателно, опасяват се от неуспех, без да схващат обстоятелството, че неуспехът постоянно носи позитивизъм. Провалът е този, който дава триумф, тъй че триумфът не следва внимателните хора.

Никога не си казвайте: „ Не мога да си го разреша “
Вместо това въпросът, който би трябвало да зададете, е „ Как мога да си разреша това? “ Може първо да се наложи да посеете подозрения в главата си по отношение на това, в което вярвате сега. След това можете да поставите нови вярвания там.

Борете се за своята самостоятелност, като развивате своята персона
Повечето хора страдат от сериозна липса на финансова просветеност. Важно е да разберете по какъв начин работят налозите, заемите и вложенията. За страдание, никой не ни учи на това.

Когато развивате личността си, значимо е да запомните, че от време на време би трябвало да извършите нещо, което към момента не знаете или даже се страхувате. Дори и да вършиме най-любимото нещо в живота, въпреки всичко ще би трябвало да се разсейвате от нещо второстепенно: това не е тест, а естествен витален развой.

Инвестирайте
Не трупайте пари напразно. Опитайте се да ги инвестирате в нещо. Богатите хора ги влагат в недвижими парцели, злато и купуват скъпи бумаги. Можете също по този начин да инвестирате, само че в случай че парите не са задоволителни за закупуване на апартамент, можете да закупите информация, като инвестирате в обучение.

Не става въпрос за курсове, които не дават естествени познания, а за това, което в действителност ви е забавно. Това може да са нови страсти, опция да посетите някое образование или лекция на прочут предприемач. Може да е книга, цялостна с значими препоръки. Съсредоточете се върху вашите потребности и ползи. Това е от голямо значение за триумфа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР