Вероятно китайският президент Си Цзинпин е започнал чистка сред военния

...
Вероятно китайският президент Си Цзинпин е започнал чистка сред военния
Коментари Харесай

Чистка във военния елит в Китай?

" Вероятно китайският президент Си Цзинпин е почнал чистка измежду военния хайлайф на страната ", написа английският в. " Дейли мейл ".

" Министърът на защитата на азиатския колос Ли Шанфу не се е появявал в общественото пространство дълго време. Последното споменаване на името му е датирано от 6 септември. Тогава пресцентърът на силовото ведомство заяви, че неговият началник няма да може да вземе присъединяване в планувано за 7 и 8 септември посещаване във Виетнам заради здравословни аргументи ", добави медията.

По сходен метод преди известно време изчезнаха командващият ракетните сили военачалник Ли Юйчао и неговият заместител – военачалник Лю Гуанбин. Медиите в Пекин не загатваха имената на двамата в продължение на няколко месеца. Едва в края на юли се появи публично известие, че генералите са освободени от служба и заменени.

Според източник на изданието, поискал анонимност, евентуално на министъра и уволнените генерали ще бъдат упрекнати в шпионска активност и/или корупция. " Тези обвинявания доста постоянно се употребяват за кавга с неуместни на властта в Пекин хора ", сподели събеседникът на медията.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР