Вероятно имате повече от една среща в седмичния или месечния

...
Вероятно имате повече от една среща в седмичния или месечния
Коментари Харесай

План за действие: Как да се спасите от многобройните бизнес срещи

Вероятно имате повече от една среща в седмичния или месечния си календар, която доста бихте желали да си спестите. Най-лошото е, че не сте сигурни за какво въобще продължавате да ходите. Причината, заради която толкоз доста от нас се оказват в капан на срещи, на които не желаеме да присъстваме, се свежда до обстоятелството, че не желаеме да обидим никого. Но има действителна цена да бъдеш " добър ". Губим часове от живота си за срещи, на които не е нужно да присъстваме. Това е изключително сложен капан, когато сте водач и други хора желаят или даже чакат да присъствате. Избирайки да не отидете, рискувате да създадете чувството измежду останалите присъстващи, че срещата не е значима. Ето по какъв начин можете да се ориентирате в този капан.

Посещавайте единствено сериозно значими срещи

Първата стъпка, която би трябвало да извършите, е да оцените срещите, на които присъствате, и да извършите справедлив разбор за тези, за които наличието ви в действителност е изключително значимо. Какво ще кажете за среща, на която можете просто да прочетете протокола, с цел да получите цялата нужна информация? Но в случай че се занимавате със срещи, на които постоянно би трябвало да вземате решения по отношение на огромните цели на компанията, въпреки това, тогава, да, присъстнието ви там е извънредно значимо. Направете лист на срещите си и оградете всички, които не са значими, с цел да се подготвите за идната стъпка.

Аргументирайте отсъствието си 

След като идентифицирате срещите, от които желаете да извините отсъствието си, насрочете частни диалози с водачите и уредниците на тези срещи, с цел да им съобщите и да обсъдите с тях, че към този момент не желаете да присъствате като в същото време обясните за какво. Ключът е да съобщите, че към момента оценявате нуждата от срещата и че оставате разполагаем за среща, когато това е належащо. Трябва да уведомите този водач, че му вярвате изцяло и че просто се обаждате, с цел да освободите времето си за нещо още по-ценно за бизнеса.

Групови комуникации 

Това, което би трябвало да избегнете, е да изпратите известие, че избрана среща не е значима. Можете да извършите това, като изпратите ясното обръщение в последната си изява на срещата за това за какво няма да присъствате на срещата отсега нататък и че в действителност оценявате цялата работа, която всички правят. Трябва също да съобщите, че водачът на срещата има цялостното ви доверие и престиж и че той приказва вместо вас, когато срещата се организира. Отново кажете ясно, че единствено тъй като няма да присъствате на идната среща, това не понижава цената на наличието за всички останали.

Източник: Джим Шлексър за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР