Вероятно човешка грешка е довела до трагедиятаНесъобразена скорост и заблуда

...
Вероятно човешка грешка е довела до трагедиятаНесъобразена скорост и заблуда
Коментари Харесай

Свидетелски разказ: Гледката беше страшна, няма спирачен път

Вероятно човешка неточност е довела до нещастието
Несъобразена скорост и илюзия на лидера евентуално са предизвикали автобусната злополука с 45 жертви край Боснек. Това описа пред bTV секретарят на регионалния съвет за сигурност на Перник Васко Пиргов, който е бил на мястото на случая дружно с първите служители на реда и пожарникари.

Когато той идва към 3:30 огънят към този момент е сподавен и стават ясни мащабите на нещастието.

„ Не е за описване, гледката е страшна, от задното дясно стъкло са скочили от рейса “, сподели пред bTV Пиргов.

По думите му возилото е спряло на бензиностанция, която е на единствено 20 минути път от мястото на нещастието и е изключено водачът да е задремал.

Според Пиргов евентуално водачът е карал с несъобразена скорост и се е заблудил, че кара в дясна лента в региона на отбивка за крайпътна чешма.

„ Автобусът удря предна дясна гума в символ, който е хвърчал 45 метра напред. Пътната настилка беше съвършена, няма по какъв начин да се е подхлъзнал рейсът. Няма спирачен път “, акцентира той.

Според него рейсът се е движел с над 100 км/ч и водачът не е реагирал съответно.

Вероятно се е спукал и резервоарът при първия удар. При триенето на метал в метал са се получили искри. Пожарът е тръгнал от предната част, като съгласно служители на реда е имало туби с нафта при аварийните гуми:

„ След като работи парното, от там излиза огън (…) Пътят беше посипан с нафта “. Според Васко Пиргов, евентуално множеството жертви са се задушили.

„ Предполагам, че за 2-3 минути рейсът е изгорен ", сподели той. Няма по какъв начин да се извади тахо картата, защото предната част е изцяло изгоряла: „ Ламарината се е стопила “. Останалите 3 македонски рейса, които са превозвали екскурзиантите от Истанбул за Скопие, са минали рано тази заран към 5 ч. през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево и са се прибрали в Северна Македония, оповестиха за БНР чиновници на пункта.

Групите пътуват най-вече нощем. През пункта Гюешево до обяд се чака да премине основният прокурор на Македония, с цел да посети мястото на нещастието със запаления рейс край Боснек.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР