Верижна катастрофа затвори за часове автомагистрала Марица при отбивката за

...
Верижна катастрофа затвори за часове автомагистрала Марица при отбивката за
Коментари Харесай

Пет души пострадаха при верижна катастрофа на автомагистрала Марица

Верижна злополука затвори за часове автомагистрала „ Марица " при отбивката за Свиленград в посока Турция. Заради гъстата мъгла две леки коли са се удари в тир. Пострадаха петима души.

Свиленград

Инцидентът стана към 10 часа тази заран. Тогава лек автомобил се удря в тир, който се пристроява на дългата опашка от чакащи да преминат границата с Турция камиони. В колата пътува семейство от Кърджали, което отивало на пазар в Одрин. Шофьорът твърди, че е карал постепенно.

Освен водача, са потърпевши и две дами, мъж и две деца, които са прегледани в болничното заведение в Свиленград, само че няма заплаха за живота им. Минути след тази злополука, става и още една. Друг водач, с цел да избегне ударените коли, свива вдясно, само че се забива в тира. Водачът показа, че е карал със 100-120 километра в час.
Радослав Ананиев: Много гъста беше мъглата. 50 метра не се виждаше. В последния миг видях хората, бяха тук зад колата. Просто трябваше да ударя хората, нямаше по какъв начин да избягам и потеглих да тичам вдясно и вдясно беше другият тир, аленият, който нямаше по какъв начин да отбегна.Ст. контрольор Паско Пасков, шеф група в бранш Пътна полиция-Хасково: Най-вероятната причина за ПТП-то е несъобразена скорост с атмосферните условия при гъста мъгла. Към момента има формирано досъдебно произвеждане и се прави оглед на местопроизшествието.
Часове наред автомагистралата бе затворена, а служители на реда контролираха придвижването. Леките коли се пропускаха по остарелия път през Свиленград към граничния пункт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР