Верижна катастрофа между два камиона и пътнически автобус, при която

...
Верижна катастрофа между два камиона и пътнически автобус, при която
Коментари Харесай

Огнен ад: Автобус се блъсна в 2 камиона, има жертви и ранени

Верижна злополука сред два камиона и пътнически рейс, при която транспортните средства се възпламениха, стана в Турция. Мястото на случая е междуградски сектор от шосе до регионалния център Тутак Агъръ, източна Турция.

 DHA

Президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че 7 души са изгубили живота си при случая и сервира своите съболезнования. Министърът на правораздаването Бекир Боздаг направи изказване в обществените мрежи: „ Прокуратурата на Тутак стартира следствие по отношение на нещастието “. Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа заяви, че 11 души, двама от които тежко, са ранени при случая и лекуването им продължава. 

 DHA

Инцидентът е станал, откакто ТИР се е преобърнал, а пътуващият по пътя рейс се е блъснал в него.

Пътническият рейс на компания от град Ван се е движил в посока град Агръ. Спирачката му не е издържала до момента в който се спускал по стръмна права по пътя. Той се е блъснал в преобърнатия камион в отсрещното платно и се е запалил, а случаят се е влошил, когато различен ТИР отнесъл към този момент авариралите две транспортни средства. И трите машини са били обхванати от пламъците.

 DHA

При случая има починали и доста ранени хора, а десетки коли за спешна помощ, пожарникари и екипи на Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия (AFAD) са били изпратени на място, заяви организация Демирорен (DHA).

 DHA

Магистралата Агръ-Патнос беше затворена за придвижване заради случая. Пожарни екипи от региона с общи старания загасиха горящите транспортни средства.

 DHA

Досега е открита самоличността на 6 души, които изгубиха живота си при пътнотранспортното произшествие. Продължава идентифицирането на другия изгорен при случая човек. Сред починалите е и водачът на рейса.

 DHA

Губернаторът на Агръ Осман Варол е посетил ранените, които са превозени неотложно и приети в болница в държавната болница на града. 

 DHA

Той направи изказване пред публицистите на излизане от болничното заведение: " Това е призрачен случай. Веднага след началото на пожара нашите екипи се намесиха доста интензивно. Колите ни за бързо реагиране при повреди и бедствия, 10 коли за спешна помощ, екипи на AFAD и пожарникарите както на нашата община Тутак, по този начин и на близките общини, се отзоваха стремително ".

 DHA

" За страдание загубихме 7 наши жители вследствие на тази злополука. Състоянието на двама ранени е тежко “, заключи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР