Веригата за търговия с мобилни телефони Handy спира работа и

...
Веригата за търговия с мобилни телефони Handy спира работа и
Коментари Харесай

Веригата Handy спира работа и затваря офисите си в страната

Веригата за търговия с мобилни телефони Handy стопира работа и затваря всичките си офиси в страната. Това излиза наяве от публично известие на уеб страницата на компанията. В него се показва, че сдружението краткотрайно прекратява активността си от март месец.

Преди години компанията имаше съществено наличие на пазара, като работеше в партньорство с " Мобилтел ". Според информация на " Капитал " обаче договорът на веригата с телекома е бил преустановен през предишния месец и това е довело до затварянето на обектите й. Money.bg изпрати питане до оператора по случая.

От формалната информация излиза наяве, че от 12 март 2018 година претенциите за вреди по мобилни устройства, купувани от Handy, ще се одобряват в офисите на застрахователното сдружение " Евроинс " в цялата страна.

" Уведомяваме Ви, че краткотрайно се постанова и смяна в процедурите за приемане на артикули по претенция (стоки за сервиз) ", показват от компанията и поучават клиентите си при нужда да се извърнат към формалните сервизи на обособените марки мобилни устройства.

" За всички устройства закупени в пакет с абонаментен проект на Мтел, рекламации се предявяват в магазинната мрежа на " Мобилтел ", означават още от веригата.

Любопитно е, че известието е оповестено в уеб страницата на компанията - handy.bg. Домейнът дълги години бе благосъстоятелност на друга компания и веригата се опитваше да го придобие. През 2010 година съумя да принуди притежателя да спре да го употребява поради записаната комерсиална марка, а след това и да го закупи.

Handy и " Мобилтел " започнаха да работят в партньорство през 2005 година, като преди този момент компанията имаше контракт с някогашната " Глобул ". Веригата оферираше опция с изключение на за закупуване на мобилни телефони и такава за избор на абонаментни проекти към " Мтел ", като в нейните обекти се правеха и заплащания към оператора.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР