Веригата за бързо хранене Вкусно - и точка, която наследи

...
Веригата за бързо хранене Вкусно - и точка, която наследи
Коментари Харесай

Санкциите оставиха без пържени картофки руския McDonald's

Веригата за бързо хранене " Вкусно - и точка ", която наследи заведенията за хранене на McDonald`s в Русия, изпитва все по-голям дефицит на пържени картофки поради западните наказания, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на съветското издание РБК.

В част от новооткритите заведения за хранене към този момент няма да има пържени картофки, а може да няма и картофи по селски, което съгласно пресслужбата на компанията се дължи на неприятната годишна продукция през 2021 година на сорта, употребен за пържене. Освен това е станал неосъществим и вносът от пазари, които биха могли да станат краткотрайни снабдители на картофи за предприятията в Русия, се споделя в известието. Очаква се през есента на 2022 година картофите да се завърнат в менюто на веригата, откакто бъде прибрана новата годишна продукция.

Първите заведения за хранене " Вкусно - и точка " се появиха в Русия на 12 юни, привличайки тълпи, изпитващи носталгия към McDonald`s. Американската верига затвори своите 850 ресторанта през март, след съветската инвазия в Украйна, а по-късно, през май, напусна страната.

Русия е един от водещите международни производители на картофи, които постоянно са спасявали популацията й по време на рецесия, напомня Българска телеграфна агенция. Последната годишна продукция обаче мощно пострада поради неприятното време.

Освен този проблем с картофите, " Вкусно - и точка " ще останат без напитките на Coca Cola, откакто се изчерпят запасите в складовете, защото американският колос също се изтегли от съветския пазар поради войната в Украйна.

През март канадската компания McCain Foods, най-големият производител на пържени картофи в света, разгласи, че стопира градежа на завода си в Русия и приключва доставките на свои артикули на съветския пазар.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР