Веригата супермаркети Едека“ (Edeka) отказа да продава Кока-Кола“, след като

...
Веригата супермаркети Едека“ (Edeka) отказа да продава Кока-Кола“, след като
Коментари Харесай

Германска верига отказва да продава Кока-Кола

Веригата супермаркети " Едека “ (Edeka) отхвърли да продава " Кока-Кола “, откакто производителят разгласи нарастване на цената от 1 септември, осведоми в. " Билд “.

Изданието заяви, че през юли комерсиалната верига е научила за проектите на " Кока-Кола къмпани " да увеличи цените на всички свои артикули, само че не се е съгласила с това развиване и е предизвестила, че може да отстрани продуктите й от рафтовете на магазините си, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Храната не би трябвало да се трансформира в първокласен артикул ", цитира " Билд " думите на ръководителя на " Едека “ Маркус Мозе.

Търговското асоциация в Берлин-Бранденбург съобщи, че сходни нараствания на цените от страна на производители и снабдители не са изолиран случай. " Много производители неотдавна покачиха цените с предлог инфлацията, с цел да осъществят облага ", съобщи Нилс Буш-Петерсен, представител на организацията.

Конкурентът на Edeka, веригата Rewe (разполагаща с над 3 300 магазина), също съобщи, че няма да одобри нарастване на цените на всички артикули и даже е подготвен да одобри възможни загуби.

Шефът на колоса в търговията на дребно уточни пред " Вирчафтспублицистише Ферайнигунг ", че потребителите в Германия би трябвало да се приготвят за още по-високи цени на питателните артикули, защото изключително огромните снабдители не престават да се възползват от хода на цените, с цел да усилват облагите си.

По-рано Федералната статистическа работа на Германия заяви, че потребителските цени в Германия са се нараснали със 7,9% през август в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Инфлацията в Германия доближи 7,5% през юли и 7,6% през юни. През май тя доближи рекордните 7,9%, като за трети следващ път надвиши оптималната стойност. За финален път инфлацията е била толкоз висока през зимата на 1973/1974 година, когато цените на петрола внезапно се покачват вследствие на петролната рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР