Венцислав Мицов музикант, журналист и университетски преподавател, изследва в дисертацията

...
Венцислав Мицов музикант, журналист и университетски преподавател, изследва в дисертацията
Коментари Харесай

Венци Мицов: Бунтът винаги е бил невъзможен, затова е толкова красив

Венцислав Мицов музикант, публицист и академични учител, изследва в дисертацията си пънк контракултурата у нас в последните години на социализма и началото на Прехода. 

„ Контракултурата е доста пренебрегната, а в действителност е единствената, която се опълчва на тоталитарния режим, тя не си разрешава да пада на колене. – споделя Венци Мицов – Пънкът поражда като извънредно ляво течение на Запад и като извънредно център – дясно течение у нас. Докато на Запад пънкът желае обществена равнопоставеност, бори се против корпорациите и подправения морал, тук пънкът желае независимост на мненията и най-елементарното – всички желаят да се обличат друго “.

„ Пънкарят трансформира самичък себе си в отричане на обществото, той би трябвало да се трансформира в ходеща подигравка, с цел да пренебрегва другите. Във кино лентата „ Ние от Кравай “ от 1988 година едно момиче декларира „ Ние желаеме да се провалим, за какво не ни дават “ – това е и отговорът на въпроса за какво нашето потомство се провали. Ние се борихме за това “ – споделя още Венци Мицов.

Възможен или неосъществим е протестът на младите през днешния ден, или времето изисква отличници, чуйте в „ Какво се случва “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР