Венсан Киркоров не успя да се класира за втория кръг

...
Венсан Киркоров не успя да се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Винсан Киркоров отпадна на световното по бокс

Венсан Киркоров не съумя да се класира за втория кръг на сетовното състезание по бокс в Белград, като позволи проваляне от норвежеца Мартин Скогхайм с 0:5 съдийски гласа в категория 67 кг.

Така националите ни стартираха с победа и проваляне в сръбската столица, откакто преди този момент натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес съкруши с 5:0 Маликзада Хасибула от отбора на бежанците.
Днес на кръга ще се качат още двама наши боксьори. В следобедната сесия Кристиян Николов (80 кг) ще срещне Гичае Ким (Република Корея), а Рами Киуан (75) ще боксира с Пабло Бернал (Испания).

Същевременно международната шампионка от 2014 година и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова e един от претендентите за член на Комитета на спортистите към АИБА, оповестиха от Световната федерация. 30-годишната българка е една от 27-те утвърдени кандидатури от Етичната комисия на АИБА. Всяка от петте конфедерации, които сформират АИБА, е изпратила своите оферти до комисията, като са били препоръчани общо 34 имена на боксьори. 

Десетте члена на новия Комитет на спортистите ще бъдат избрани посредством гласоподаване по време на международните шампионати за мъже и дами в Белград и Истанбул. Двата пола ще излъчат еднакъв брой представители. Тези от тях, които бъдат определени за ръководител и заместник-председател, ще получат и право на глас в Борда на шефовете на АИБА. 
За да бъде определена в Комитета на спортистите, Станимира Петрова ще би трябвало да получи повече гласоподава от останалите кандидатки от европейската квота. Това са Юлия Апанасович от Беларус, Ирма Теста от Италия, Ани Ховсепян от Армения, Кели Харингтън от Ирландия и туркините Бусеназ Сюрменелъ и Бусе Наз Чакъроглу.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР