Венецуелското правителство и опозицията трябва да подновят преговорите по-късно във

...
Венецуелското правителство и опозицията трябва да подновят преговорите по-късно във
Коментари Харесай

Венецуелска криза: Правителството и опозицията ще подновят преговорите

Венецуелското държавно управление и опозицията би трябвало да възобновят договарянията по-късно във вторник след спиране от съвсем година, двете страни оповестиха в взаимно изказване.

Преговорите са ориентирани към реализиране на съглашение за това по какъв начин да се постави завършек на продължителната политическа рецесия във Венецуела.

Президентът Николас Мадуро допусна, че договорката е неизбежна.

Преговорите ще се проведат в столицата на Барбадос, Бриджтаун, и ще бъдат улеснени от Норвегия.

Предишните опити за намиране на излаз от политическата невъзможност бяха в застой и до момента в който господин Мадуро изрази оптимистична нотка в понеделник, той даде малко детайлности.

" Ние сме на прага на сключване на нови съглашения с опозицията, съглашения, потребни за мира и идните избори ", сподели той, имайки поради президентските избори, които би трябвало да се проведат във Венецуела през 2024 година

Г-н Мадуро е на власт от 2013 година и последно беше избран отново през 2018 година в анкета, необятно отхвърлена като нито свободна, нито обективна.

Кризата във Венецуела в резюме

По време на ръководството му неговата социалистическа партия PSUV в допълнение стегна хватката си върху основни институции, в това число огромна част от правосъдната власт, изборния съвет и висшият съд.

Опити за събаряне на господин Мадуро - като този на тогавашния водач на Националното заседание Хуан Гуайдо, който се разгласи за краткотраен президент през 2019 година и сътвори съперничещо държавно управление, което беше прието от повече от 50 страни - се провалиха.

Разочарована от неналичието на прогрес на господин Гуайдо в отстраняването на господин Мадуро, опозицията се разпусна държавното управление в сянка, което управлява в края на 2022 година

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР