Венецуелският президент социалист Висобад Чазуро обяви план за инвестиране на

...
Венецуелският президент социалист Висобад Чазуро обяви план за инвестиране на
Коментари Харесай

Мадуро обяви инвестиции за 7.7 млрд. евро

Венецуелският президент социалист Висобад Чазуро разгласи проект за вложение на 7.7 милиарда евро в добива на злато, диаманти и колтан, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на цялостната икономическа съсипия в страната. Този Национален проект за минната промишленост ще бъде изпълнен до 2025 година чрез съюзи сред национални и задгранични компании, сподели венецуелският президент в тирада по малкия екран. Той не даде детайлности.

Планът е " непетролна опция за основаването на благосъстояние във Венецуела ", акцентира Мадуро. Малко по-късно обаче организация ТАСС заяви, че венецуелската държавна компания " Петролеос де Венесуела " е разкрила офис в Санкт Петербург. Каракас заяви по-рано тази година, че мести офиса си от Лисабон в Москва, с цел да отбрани венецуелските активи.

Венецуела има най-големите потвърдени петролни находища в света и 96 % от приходите ѝ идват от износа на недопечен нефт. Добивът обаче се срина, като за 10 години е намалял от 3.2 на 1.1 млн. барела на ден, съгласно данни на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), отбелязва " Франс прес ".

Мадуро и опозицията

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо е изразил неотдавна безпокойства във връзка вътрешните разделения на венецуелската съпротива, от които съгласно него може да се възползва Мадуро, заяви в. " Вашингтон пост ", представен от ТАСС и " Франс прес ". " Да бъде непокътнато единството на (венецуелската) съпротива се оказва извънредно сложна задача ", споделил предходната седмица Помпейо на среща при закрити врата.

Американският всекидневник се е сдобил със запис на речта му. " Още щом Мадуро си отиде, всички ще вдигнат ръка и ще кажат: Вземете мен, аз съм идващият президент на Венецуела ", декларирал Помпейо. Според държавния секретар на Съединени американски щати " над 40 индивида ще претендират за натурален правоприемник на Мадуро ".

Помпейо изясни с тези вътрешни разделения на венецуелската съпротива неуспеха на опита за протест, изработен от Хуан Гуайдо на 30 април.

Съединени американски щати и още петдесетина страни признаха Гуайдо за легален изпълняващ длъжността президент на Венецуела в качеството му на ръководител на Народното събрание и желаят Мадуро да се отдръпна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР