Венецуелският президент Николас Мадуро обвини САЩ, че планират убийството му

...
Венецуелският президент Николас Мадуро обвини САЩ, че планират убийството му
Коментари Харесай

Мадуро обвини САЩ, че планират убийството му

Венецуелският президент Николас Мадуро упрекна Съединени американски щати, че възнамеряват убийството му и запита дали неговият американски сътрудник Джо Байдън го е разрешил, съобщи Франс прес.

"Дали Джо Байдън е утвърдил заповедите на Доналд Тръмп да се води Венецуела към революция и да ни убият? Да или не? Питам! ", акцентира венецуелският президент на военна гала, като разясняваше визитите на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и на началника на Южното командване на американските въоръжени сили адмирал Крейг Фалър в Колумбия и Бразилия.

"Какво правеха те там? Нашите източници в Колумбия ни твърдят, че са пристигнали, с цел да приготвят проект, целящ посягане над моя живот и този на значими политически и военни представители ", акцентира Мадуро, без да показа доказателства в поддръжка на обвиняванията си.

Венецуелският президент постоянно порицава планове за държавен прелом, военна инвазия или ликвидиране, за които съгласно него са отговорни Съединени американски щати и съдружниците им като Колумбия и Бразилия, които не признаха преизбирането му през 2018 година. Също като предшественика си Тръмп, Байдън счита опозиционния водач Хуан Гуайдо за легален и.д. президент на Венецуела и не признава Мадуро, напомня Агенция Франс Прес. Новият президент обаче възприе по-гъвкав метод.

По-рано през вчерашния ден беше обявено, че венецуелската полиция е арестувала Хавиер Тарасона, шеф на венецуелската неправителствена организация "Фундаредес ", както и трима души от екипа му, съобщи Ройтерс.

Групата порицава осъществявани съгласно тях от венецуелската полиция изтезания без съд, жертви на които са станали цивилни. Освен това "Фундаредес " документира злоупотреби и противозаконна минна активност и трафик, осъществявани от колумбийски въоръжени групи в граничните региони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР