Венецуелският президент Николас Мадуро настоя правителствата на САЩ, Мексико и

...
Венецуелският президент Николас Мадуро настоя правителствата на САЩ, Мексико и
Коментари Харесай

Мадуро: ЦРУ готви заговор срещу Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро настоя държавните управления на Съединени американски щати, Мексико и Колумбия да показват пояснения по отношение на хипотетичната им замесеност в скрит план за неговото събаряне, подготвян съгласно държавния водач от Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи Reuters.

Искам президентът Тръмп да обясни нахалните, интервенционистки думи на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, който се счита за международно държавно управление, съобщи Мадуро по време на военна гала.

Той упрекна шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, съобщил по думите на Мадуро, че Вашингтон "работи в директно съдействие с мексиканското държавно управление и с колумбийското държавно управление за събаряне на държавното управление на Венецуела ".

Венецуелският външен министър Самуел Монкада разгласява в Twitter изказвания, направени съгласно него от Помпео по време на изявление в границите на конгрес за сигурността в Аспен, Колорадо, на 20 юли.

El Jefe de la CIA, asegura que trabaja con Colombia y México para derrocar al gobierno democrático de Venezuela. https://t.co/c2TsDM4rMg pic.twitter.com/jbfjcMHPLk
— Samuel Moncada (@SMoncada_VEN) 24 юли 2017 година
Преди две седмици бях в Богота и в Мексико и повдигнах тъкмо тази тематика в опит да им оказа помощ да вдървен какво биха могли да създадат, с цел да получат по-добри резултати в този ъгъл от света, декларирал шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ съгласно документ, представен от Монкада.



Настоявам мексиканското държавно управление и колумбийското държавно управление да разяснят тези изказвания на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ и да подхващат политически и дипломатически наказания, почтени за това безсрамие, сподели Мадуро.



Венецуела навлиза в решаваща седмица - опозицията стартира от ден на ден начинания за да блокира плануваното за 30 юли привикване на Конституционно заседание по искане на президента.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР