Венецуелски опозиционни партии проведоха в столицата Каракас един от най-големите

...
Венецуелски опозиционни партии проведоха в столицата Каракас един от най-големите
Коментари Харесай

Венецуелската опозиция организира протест с призив за единство

Венецуелски опозиционни партии организираха в столицата Каракас един от най-големите си митинги от началото на пандемията, с апел за единение за събаряне на социалистическото държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

Бившият конгресмен Хуан Гуайдо, който преди три години се самопровъзгласи за водач на страната, прикани стотиците събрали се на митинга на опозицията към единение и битка за предварителни президентски избори преди 2024 година.

Свободните и почтени избори няма да бъдат подарък от диктатурата. Днес обещаваме да се борим, да организираме всяко кътче на Венецуела, съобщи Гуайдо и прикани деятелите на опозицията към единение.

Това беше една от най-масовите прояви на опозицията през последните години, само че броят на участниците в него беше по-малък от проведената от държавното управление проява във връзка Деня на младежта, която се състоя на друго място в града. Участниците в опозиционния митинг бяха по-малко и от тези, които застанаха зад Гуайдо при започване на 2019 година, когато той, като ръководител на Народното събрание, разгласи преизбирането на президента Николас Мадуро за нелегално и се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР