Венецуела е готова да снабдява световния пазар на петрол и

...
Венецуела е готова да снабдява световния пазар на петрол и
Коментари Харесай

Мадуро: Венецуела е готова да снабдява световния пазар на петрол и газ

Венецуела " е подготвена " да доставя международния пазар на нефт и газ, съобщи президентът Николас Мадуро, осъждайки енергийната рецесия, породена от глобите, наложени на Русия след нейното навлизане в Украйна , заяви Франс прес.

" Венецуела е подготвена и желае да извърши ролята си и да доставя по постоянен и безвреден метод пазара на нефт и газ, от който се нуждае международната стопанска система ", съобщи Мадуро на събитие, проведено в границите на визитата в Каракас на генералния секретар на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) Хайсам ал Гайс.

Мадуро сподели, че държавното управление му е възстановило петролната промишленост, чието произвеждане беше достигнало исторически ниски равнища след години на прекъсване на вложенията и липса на поддръжка. Днес то е към 700 000 барела дневно , спрямо 2,3 милиона барела дневно през 2002 година, отбелязва Агенция Франс Прес.

През 2019 година Съединени американски щати постановиха редица наказания на Каракас, в това число ембарго върху венецуелския нефт , откакто Мадуро беше избран отново през 2018 година за втори мандат при гласоподаване, бойкотирано от опозицията. През май тази година администрацията на президента Джо Байдън разгласи лимитирано облекчение на някои от тези наказания, в миг, когато цените на силата скочиха поради войната в Украйна.

Президентът осъди енергийната рецесия, подбудена от глобите против Русия, които той дефинира като " ирационални, неоправдани (и) нелогични ".
Русия, водещият снабдител в Европа, внезапно понижи доставките на газ, което поражда опасения за дефицит и повишаване на цените.

Мадуро прикани за " обективна, уравновесена цена " от 100 $ за барел и повтори апела си към задграничните петролни компании да създават във Венецуела.

Ал Гайс от своя страна съобщи, че ОПЕК е изправена пред " най-сериозните, най-критичните " провокации от основаването си преди 62 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР