Венеция е едно от любимите ми места в Италия! Ако

...
Венеция е едно от любимите ми места в Италия! Ако
Коментари Харесай

Италиански дни: 6-те най-вкусни места във Венеция

Венеция е едно от обичаните ми места в Италия! Ако в никакъв случай не сте били там, евентуално ще се учудите какъв брой голям е в действителност този град и какъв брой доста неща могат да се видят и преживеят там.

Що се отнася до храната, тя също е голяма тематика и тъй като все отнякъде би трябвало да се стартира, предпочитам един от най-типичните знаци на венецианския начин на живот – чикетите!

Едно от нещата, които би трябвало да знаете за венецианците, е, че и те доста обичат похапването, по този начин че Венеция е нещо като раят на аперитива и съм сигурна, че ще ви хареса. Техните заведения bacari са популярни! Има десетки, в случай че не и стотици, bacari във Венеция – това са дребни питейни заведения с безусловно непретенциозна ретро конюнктура (дървени масички, тесни столчета), където се сервират пресни бързи неща за похапване (тип хапки) или cicchetti  (чикети), приготвени от локални артикули. Чикети постоянно са съпроводени от оmbra (oмбра) – дребна чаша локално вино или просеко. Чикети са по-скоро евтини и идеални за по-ограничен бюджет и могат да се ядат и на крайник, а не е ненормално и просто да се разхождате с чаша и чикети нагоре-надолу по улицата. Някои бакари са толкоз натоварени вечер, че хората просто сядат на ръба до водата, по стълби или в лодки в близост. Чикети могат да са морски блага като бейби октоподи, само че и кюфтенца, тиквички, яйца със сардини или късчета самун с baccalà (бакала е риба тресчица, която е осолена и изсушена, а преди да се подготви, се накисва във вода за няколко дни) и стотици локални истински творби, сервирани в дребни порции.

Времето, по което могат да се ядат чикети, е несигурно, т.е. когато желаете. Да кажем, че никой няма да се учуди, в случай че го вършиме след 10:30 ч. сутринта. Можете да обядвате, както и да вечеряте чикети, просто като си поръчвате нови или като се местите от заведение на заведение, което е доста занимателен метод човек да прекара вечерта в компания с другари.

Подбрах шест от най-известните венециански бакари, където можете да опитате венецианските чикети – уповавам се най-малко едно от тези места да е на пътя ви, когато сте във Венеция.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР