Велина Минкова е едно от любимите ни софийски момичета, въпреки

...
Велина Минкова е едно от любимите ни софийски момичета, въпреки
Коментари Харесай

Писателката Велина Минкова: Никой не помни Париж такъв

Велина Минкова е едно от обичаните ни софийски девойки, макар че от години живее в Париж , където преподава, превежда и написа. Харесваме я поради онази закачлива усмивка, която е способна да изгрее единствено на нашата " Витошка ", само че и поради безспорния й френския сексапил, който в никакъв случай не можеш да бъдеш сигурен от кое място тъкмо извира. 

Велина, сега, сходно на милиони европейци, е насилствен пандизчия в дома си в Париж, който дели дружно със брачна половинка си французин и двете си момчета. Може да се запознаете с нея посредством книгите й – романът “Доклад на зелената амеба за химическия молив " и сборника с разкази " Бразилски шубрак ", а до тогава, прочетете по какъв начин живее Градът на любовта... под карантина. 



 

„ Бъдещето не е това, което беше “

 

Този откъс на френския стихотворец и мъдрец Пол Валери ми се върти в главата от близо седмица, когато в Париж започнахме изначало страхливо, след това твърдо да анулираме всичките си задължения на открито с хора. Статистиките се развиваха заплашително, само че все ни се костваха надалеч . Мислехме, че в случай че съблюдаваме санитарните ограничения и ограничим контактите, вирусът няма да стигне до нас. Истината за създалата се обстановка ни зашлеви мъчителен пестник и светът се прекатурна.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР