Великотърновци се събират днес в доброволна инициатива за почистване на

...
Великотърновци се събират днес в доброволна инициатива за почистване на
Коментари Харесай

Инициатива за почистване на незаконно сметище във Велико Търново

Великотърновци се събират през днешния ден в доброволна самодейност за разчистване на нелегално бунище с тонове автомобилни боклуци в туристическата околност „ Ксилифор “.  

В гората на Ксилифор до Велико Търново към новогодишните празници природозащитници и фенове на природосъобразния метод на живот разкрили противозаконното бунище с най-малко два камиона автомобилни боклуци, описа Калин Василев от организацията Търново рънс, която през днешния ден провежда доброволното разчистване: 

„ Това бунище, което открихме, тъй като то е доста прикрито в гората, е особено от автомобилни боклуци и си проличава, че е от хора, които очевидно имат сервиз или нещо, обвързвано с коли, тъй като всичко е от коли – гуми, седалки, пластмасови кори – всичко по автомобила “.  

Община Велико Търново и сметосъбиращата компания ще обезпечат извозването на автомобилните боклуци, има потребност от доброволци за почистването, уточни Василев: 

„ Уговорихме камион, който ще пристигна и ще извози до регламентираното бунище. Просто би трябвало доста работна ръка, която да го натовари. Това ще бъдем ние “. 

Сборният пункт на доброволците за разчистване на противозаконното автомобилно бунище е от 11 часа на Стамболовия мост и паметника на Асеневци във Велико Търново. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР