Великотърновско училище сключи договор със своя ученичка, която да се

...
Великотърновско училище сключи договор със своя ученичка, която да се
Коментари Харесай

Великотърновско училище сключи договор със своя ученичка, за да я върне като учител

Великотърновско учебно заведение подписа контракт със своя ученичка, която да се върне като преподавател след довеждане докрай на висшето си обучение. Практиката се осъществя за първи път в региона.

Най-голямото учебно заведение в област Велико Търново предприе необикновена стъпка, с цел да си обезпечи учители, съобщи БНР.

СУ „ Емилиян Станев “ подписа контракт с абитуриентката Габриела Петрова, с който се ангажира да заплаща семестриалните ѝ такси по специалността „ Биология и химия “ в бакалавърската степен на образование в Пловдивския университет, а момичето се задължава да се върне като преподавател в гимназията си, изясни учебният шеф Кина Котларска: „ Габриела е дете, което е учило в нашето учебно заведение 12 години. Зная, че Габриела има данни да бъде добър преподавател “.

131 са учителите в учебно заведение „ Емилиян Станев ", като 30 на 100 от тях са над 50-годишна възраст, уточни Кина Котларска: „ На нас ни трябват доста учители, тази година се пенсионират 7 сътрудници. Все повече ще имаме такива случаи на многочислено пенсиониране “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР