Великотърновската организация на БСП не е издигала Атанас Пеканов и

...
Великотърновската организация на БСП не е издигала Атанас Пеканов и
Коментари Харесай

БСП: Великотърновската организация не е издигала Атанас Пеканов и Петър Витанов за евродепутати

Великотърновската организация на Българска социалистическа партия не е издигала Атанас Пеканов и Петър Витанов за евродепутати, се споделя в специфична позиция на социалистите от остарялата столица. Тя последва изявлението на Пеканов по-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия, че има номинации за Европейския парламент от алената организация в регионалния център.

Социалистите от остарялата столица не са предложили претенденти от гражданската квота, какъвто е Пеканов, се обръща внимание в позицията.

 

Ето и целия текст на позицията на Българска социалистическа партия - Велико Търново:

 

По мотив изказванията на Атанас Пеканов, че Великотърновската организация на Българска социалистическа партия го е издигнала за член на Европейския парламент, би трябвало да внесем следните уточнения. На 30-ти март 2024 година се организира Общинска конференция на БСП- Велико Търново. На нея участваха 91 делегати.

Общинската конференция гласоподава към Националния съвет на партията да бъдат изпратени само членове на Българска социалистическа партия, а не представители на фракции и гражданска квота. Препис-извлечение от протокола е изпратен в същия ден от организационния отдел на партията. Ето за какво няма по какъв начин великотърновските социалисти да са подкрепили кандидатура на Атанас Пеканов или Петър Витанов, който дойде на съвещанието изненадващо и си потегли преди неговия край.

В тази връзка молим избрани персони да не си приписват престиж на гърба на най-старата партийна организация в страната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР