Великолепен портокалов пай - сладкиш за усмивки и комплиментиНеобходими Продукти●

...
Великолепен портокалов пай - сладкиш за усмивки и комплиментиНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Портокалов пай с домашен крем

Великолепен портокалов къс - сладкиш за усмивки и похвали

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● масло - 100 г
● брашно - 4 - 5 с.л.
● захар - 1/2 ч.ч.
● бисквити - 1 ½ пакет елементарни

За крема


● жълтъци - 2 бр.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● брашно - 4 с.л.
● захар - 3 с.л.
● портокали - 2 бр.
● желатин - 1 пакет (10 г)

Начин на подготвяне

Разтопете маслото. Прибавете яйцето, захарта и брашното. Разбъркайте и изсипете сместа в подобаваща тава за микровълнова фурна. Изпечете за 3-4 мин. Натрошете бисквитите на прахуляк.

Прибавете сместа от микровълновата фурна. Разбъркайте и замесете тесто. Оформете го в тавичка за къс, с цел да се получи основата.

Сложете го в подобаваща паница. Нарежете портокалите на колелца. Сварете ги с малко вода до завиране. Повторете още два пъти, като сменяте водата, а в последната прибавете 3-4 с.л. захар и варите до втвърдяване на сиропа.

Направете крема, като разбиете брашното в млякото и загреете на котлона при непрестанно бъркане. Добавете захарта и бъркайте до втвърдяване.

В края на варенето прибавете разрушените жълтъци. Ако ви се получат инцидентно бучки, прецедете крема през решето. Излейте крема върху блата. Наредете отцедените късчета портокал.

Към портокаловия сироп прибавете разтворения в студена вода и загрят желатин. Разбъркайте и залейте пая, преди да се е желирала изцяло сместа. Оставете пая да престои няколко часа преди консумация.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР