Великобритания заяви в петък, че започва преговори за споразумение за

...
Великобритания заяви в петък, че започва преговори за споразумение за
Коментари Харесай

Великобритания и Мексико започнаха разговори за свободна търговия

Англия съобщи в петък, че стартира договаряния за съглашение за свободна търговия с Мексико , осведоми Агенция Ройтерс. Обединеното Кралство се стреми да добави услуги към актуалното си съглашение, както и да се стреми да усили търговията във финансовия и цифровия бранш.

Англия и Мексико се договориха за продължаващо комерсиално съглашение, преди Англия да напусне сферата на Европейския съюз, само че това съглашение се основава на комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Мексико, контрактувано преди повече от 20 години.

Споразумението за свободна търговия с Мексико също би засилило външната политика на Англия към Индо-Тихоокеанския район . Мексико е член на Всеобхватното и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство (CPTPP), към което Англия желае да се причисли.

Зоната за свободна търговия, основана през 2018 година, в този момент се състои от Австралия, Бруней, Канада, Чили, Япония, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Перу, Сингапур и Виетнам.

Търговските връзки на Англия с Мексико сега са на стойност над 4 милиарда паунда (5 милиарда долара), заяви министерството на търговията.
 Инфлацията във Англия доближи 40-годишен връх
Инфлацията във Англия доближи 40-годишен връх

Това е най-големият спад в стандарта на живот на британците от 70 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР