Великобритания въведе ново определение за екстремизъм, съобщава Ройтерс. Тази стъпка е

...
Великобритания въведе ново определение за екстремизъм, съобщава Ройтерс.
Тази стъпка е
Коментари Харесай

Великобритания въвежда ново определение за екстремизъм

Англия вкара ново определение за " екстремизъм ", оповестява " Ройтерс ".

Тази стъпка е в отговор на нараствания брой закононарушения от ненавист против евреи и мюсюлмани след офанзивите на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Според критиците обаче смяната рискува да наруши свободата на словото.

По-рано този месец министър-председателят Риши Сунак предизвести, че многоетническата народна власт на Англия е подкопавана както от ислямистки, по този начин и от крайнодесни екстремисти.

Антисемитските произшествия са се нараснали със 147% през 2023 г ., достигайки рекордни равнища, изключително след офанзивите от 7 октомври. Това сочат данни на Community Security Trust, еврейски орган за наблюдаване на сигурността.

Tell Mama - организация, която регистрира антимюсюлмански произшествия, предишния месец заяви, че закононарушенията от ненавист против мюсюлмани също са нарастнали с 335% след офанзивите.
 Рискът от терористична офанзива в Обединеното кралство нараства
Рискът от терористична офанзива в Обединеното кралство нараства

Показва отчетът за тактика за битка с тероризма на Обединеното кралство

" Нашата народна власт и нашите полезности на приобщаване и приемливост са подложени на предизвикателство от екстремистки групи, които радикализират младите ни хора и водят до по-голяма поляризация ", предизвести министърът на общностите Майкъл Гоув, който управлява отдела, изготвил новата формулировка на екстремизма.

Критиците настояват, че новото определение може да се употребява за заглушаване на несъгласните с държавното управление.

Гоув посочи, че дефиницията няма да обгръща деятели, които са сериозни към пола, тези с консервативни религиозни възгледи, транссексуални деятели или деятели за околната среда.

" Важно е да подчертаем, че по никакъв метод не имаме намерение да ограничим свободата на изложение, вяра или убеждения ", увери той пред Народното събрание.
 Англия не разрешава
Англия не разрешава " Хизбула ", афишира я за терористична формация

" Вече не можем да вършим разлика сред политическото и военното им крило "

Новата формулировка гласи, че екстремизмът " е насърчаването или развиването на идеология, учредена на принуждение, ненавист или назадничавост ", която има за цел да унищожи главните права и свободи; или подкопава или заменя демократичната парламентарна народна власт на Обединеното кралство; или съзнателно основава среда за други да реализират тези резултати.

Англия към този момент не разрешава групировки, за които твърди, че са забъркани в тероризъм, а поддръжката или участието в тези организации е престъпно закононарушение. П алестинската формация " Хамас " е измежду 80-те неразрешени интернационалните организации.

Групи, разпознати като екстремистки след оценка през идващите няколко седмици, няма да бъдат обект на никакви дейности според наказателното законодателство и ще им бъде разрешавано да организират демонстрации.

Правителството обаче няма да им дава никакво финансиране или да проявава друга форма на ангажираност по отношение на тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР