Великобритания трябва да докаже, че не държи за заложници бившия

...
Великобритания трябва да докаже, че не държи за заложници бившия
Коментари Харесай

Великобритания държи Сергей и Юлия Скрипал като заложници, каза Захарова

Великобритания би трябвало да потвърди, че не държи за заложници някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал, сподели представителят на външното министерство в Москва Мария Захарова, представена от " Ройтерс " r РИА " Новости ".

Захарова сподели, че двамата, потърпевши от офанзивата с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, са държани в " изолираност " и изрази безпокойствие, че никой не ги е виждал от месеци. " Последните събития от ден на ден усилват опасенията ни, че става дума за уединяване на съветска гражданка " и тя или бива държана със мощ, или взе участие наложително в инсценировка, добави представителят.

Думите ѝ пристигнаха след изказване от Юлия Скрипал, която през днешния ден отхвърли помощ от съветското посолство и полусестра си, дни откакто пристигна в схващане, и увери, че сега поддържа връзка с близки и родственици. Според Захарова има подозрения, че посланието ѝ е достоверно. " Досега не е имало никакъв контакт на Скрипал с външния свят. В нарушаване на интернационалните правила по този начин и не е бил възложен консулски достъп. "

Според Захарова е " удивителна " тезата, че до потърпевшите имат достъп близки и родственици. " Никой от цитираните в английската и съветската преса родственици на Скрипал не поддържа такива контакти. Доколкото ни е известно, потърпевшите нямат по-близки от Виктория Скрипал (полусестра на Юлия Скрипал) и живеещата с нея майка на Сергей. С какво семейство поддържа връзка тогава Юлия? И още по-странно звучи тезата " никой не приказва от мое име ", " кааз още тя.

Говорителят на съветската дипломатическа работа добави, че е нужно време, с цел да бъде оценен отчетът на Организацията за възбрана на химически оръжия (ОЗХО) потвърждаващ английската позиция, че двамата са били отровени с вещество от групата " Новичок ", създадено в Съветския съюз преди няколко десетилетия. Тя обаче настоя, че Русия няма да одобри никакви изводи, до момента в който няма достъп до доказателствения материал и до потърпевшите.

Междувременно Англия изиска ново съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради отчета на ОЗХО, което би трябвало да се организира идната седмица.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (130)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР