Великобритания ще забрани продажбата на предмети от слонова кост, независимо

...
Великобритания ще забрани продажбата на предмети от слонова кост, независимо
Коментари Харесай

Великобритания забранява търговията с предмети от слонова кост независимо от възрастта им

Великобритания ще забрани продажбата на предмети от слонова кост, без значение от възрастта им, в опит да ограничи противозаконната търговия, да попречи на бракониерството и да способства за отбраната на слоновете, осведоми Ройтерс.
Ново законодателство ще вкара най-строгата възбрана за слонова кост в Европа и една от най-строгите в света, поставяйки отвън закона продажбата на съвсем всевъзможни антични предмети, съдържащи слонова кост.
Международната търговия със слонова кост е противозаконна от 1990 година, както и продажбата на необработена слонова кост във Англия, без оглед на възрастта й.
В момента обаче предметите, направени преди 1947 година, могат да бъдат обект на търговия в Обединеното кралство и други страни от Европейски Съюз, както и предмети, създадени след 1947 година, в случай че имат държавен документ.
По-тежките ограничавания, въвеждани след публични съвещания, ще покажат убеждението на Англия, че "отвратителната търговия със слонова кост би трябвало да остане в предишното ", съобщи министърът на околната среда Майкъл Гоув.
Все отново са планувани изключения за антични предмети, при които слоновата кост е под 10 % от размера, както и за най-редките и значими предмети от съответния тип, в това число портретни миниатюри, нарисувани върху плочки слонова кост.
Според Световния фонд за дивата природа всеки ден близо 55 африкански слона биват убивани поради бивните им, които по-късно биват превръщани в статуетки или украшения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР