Великобритания ще отмени свободното движение на работна сила веднага след

...
Великобритания ще отмени свободното движение на работна сила веднага след
Коментари Харесай

"Гардиън": Великобритания ще отмени свободното движение на работна сила след брекзит

Великобритания ще анулира свободното придвижване на работна мощ незабавно след брекзита и ще вкара ограничения за ограничение на броя на по-нискоквалифицирани мигранти от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс, като се базира на държавен документ, оповестен от в. " Гардиън ".

Намаляването на миграцията към Англия беше една от главните аргументи за творби предходната година референдум за овакантяване на Европейски Съюз. Предприятия показаха терзания, че след брекзита може да не са в положение да наемат нужният им брой квалифицирани и неквалифицирани служащи.

Все още няма коментар от английското вътрешно министерство. Според в. " Гардиън " документът към момента не е получил поддръжката на главния министерски екип на премиера Тереза Мей.

" Казано просто, това значи, че с цел да се счита за скъпа за страната като цяло, имиграцията би трябвало да е от изгода освен за самите мигранти, а и за сегашните поданици ", оповестява в. " Гардиън ", цитирайки документа.

Мей към този момент е заявявала, че свободното придвижване на работна мощ ще би трябвало да спре, откакто Англия напусне блока. Досега обаче тя не беше съобщавала каква имиграционна система желае.

Вестникът написа, че държавното управление обмисля и поетапно въвеждане на нова имиграционна система за усядане във Англия за множеството мигранти от Европа. Тя ще сложи и строги нови ограничавания върху правата им да водят във Англия членове на фамилиите си.

Миналия месец чистата миграция във Англия падна до най-ниското ниво от три години, като се регистрира интервала от април предходната година до март тази година. Над половината от този спад се дължи на напускането на жители на Европейски Съюз и по-малкия брой на идващите.

Въпреки това броят от 246 000 е надалеч по-голям от " десетките хиляди ", които съгласно Мей са устойчивото ниво на миграция, отбелязва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР