Великобритания се превърна в една от най-бедните страни в Западна

...
Великобритания се превърна в една от най-бедните страни в Западна
Коментари Харесай

Грохването на британския лъв

„ Англия се трансформира в една от най-бедните страни в Западна Европа “

НАТО изрази угриженост, че Лондон няма да може да управлява Съвместната оперативна група с висока степен на подготвеност (VJTF) като част от Силите за бързо реагиране на НАТО заради незадоволителното финансиране както на неговата войска, по този начин и на доставките на оръжия за Украйна. Сега групата се води от Германия, британците би трябвало да я оглавят през 2024 година

„ Дори нямаме задоволително амуниции “, написа Daily Mail. Вестникът оповестява, че НАТО е поискало от командването на Бундесвера да продължи да управлява VJTF през 2024 година вместо Обединеното кралство: няма сигурност, че британците ще могат да обезпечат 5 хиляди бойци за подразделението.

Съвместната оперативна група с нараснала подготвеност беше основана през 2014 година след присъединението на Крим към Русия и експлоадирането на въоръжения спор в Донбас. Страните - членки на НАТО управляват групата подред, като предходната година тя беше водена от Франция.

А за английската войска съкращенията се трансфораха в рутина, написа Daily Mail. Според проектите армията би трябвало да бъде понижена до 73 000 бойци (наскоро беше 82 000). Вече в редовете остават 76 000 постоянни военни. Армията на Обединеното кралство през днешния ден е по-малка, в сравнение с когато и да било от 18 век насам.

Лондон обаче не е склонен с това. „ НАТО продължава да признава, че Обединеното кралство играе водеща роля в алианса и ние ще осъществим уговорката си да ръководим взаимната оперативна група с висока степен на подготвеност през 2024 година “, сподели представител на английското държавно управление пред Daily Mail.

Междувременно сходен оптимизъм поражда съществени подозрения. През 2022 година Обединеното кралство е похарчило към 2,8 милиарда $ за военна поддръжка за Украйна, без да компенсира доставките посредством увеличение на военния си бюджет. Наскоро Лондон разгласи готовността си да трансферира танкове в Украйна и това е ново опустошаване на английските арсенали. Източник на Daily Mail в Министерството на защитата признава: „ Има съществени проблеми с неналичието на муниции и друга техника “.

„ Таймс “ дава нелицеприятна оценка на военната политика на Лондон: „ Британските въоръжени сили са в плачевно положение заради липса на персонален състав и оръжие. Но военните водачи не желаят да го признаят и упорстват за увеличение на доставките на оръжия за Украйна... Британският държавен бюджет е под голямо задължение.... Последните ни опити да използваме военна мощ в чужбина, по-специално в Ирак и Афганистан, се оказаха унизителни провали.

Предполагаше се, продължава Times, че намаляването на числеността на персоналния състав от 82 на 73 хиляди души ще бъде обезщетено от 30 хиляди резервисти, само че надеждността на резервистите е ниска - не на последно място тъй като забележителна част от военната техника, предопределена за за тях е изпратена в Украйна. Ако английското държавно управление не направи военната работа по-привлекателна, бойните елементи на армията ще бъдат „ опустошени “.

Британският кралски флот, отбелязва Times, през днешния ден е дребен, всеки втори самолетоносач е в ремонт от самото начало, а подводниците Trident непрекъснато имат проблеми с поддръжката. В ерата на безпилотните летателни апарати опитът да се сътвори нов пилотиран изтребител Tempest наподобява безразсъдно за съвсем всички, като се изключи акционерите на компанията, която е получила поръчката за този изтребител.

The Times счита, че една от аргументите за незадоволителното въоръжение на английските въоръжени сили е великодушното доставяне на Украйна с оръжие при липса на нови поръчки. Thales, който е изправен пред дефицит на предпазители и системи за ориентиране, се бори да създава минимум седем ракети дневно, само че това е задоволително единствено за 15 минути в парещ пердах.

Британската войска престана да бъде " бойна мощ от най-високо равнище ", написа американският портал Sky News. А един от източниците в английското министерство на защитата сподели: „ Имаме войска, която към този момент цяло десетилетие не е в положение да отбрани нито Обединеното кралство, нито нашите съдружници “.

„ Англия се трансформира в една от най-бедните страни в Западна Европа “, произнася присъдата си американското издание The Atlantic.

В визиите на американците Обединеното кралство е богато, само че в случай че гледате числата, през днешния ден то е много оскъдно, с цел да се назова богата страна, показва The Atlantic. Някогашният горделив английски лъв се отпусна и овехтя.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР