Великобритания се наложи над олимпийския шампион Италия и спечели титлата

...
Великобритания се наложи над олимпийския шампион Италия и спечели титлата
Коментари Харесай

Великобритания детронира Италия в жестока битка за световната титла в отборното преследване

Великобритания се наложи над олимпийския първенец Италия и завоюва купата в отборното гонене при мъжете на Световното състезание по колоездене на писта, което се организира в Сен Кантен ен Ивелин (Франция).

Битката за златото се трансформира в същински трилър, само че в последна сметка Дан Бигъм, Итън Хейтър, Оли Ууд и Итън Върнън осигуриха първа международна купа на Обединеното кралство от 2018 година насам. Те приключиха с време 3:45.829 минути, изпреварвайки с 0.2 секунди защитаващите международната си купа и олимпийски първенци колоездачи на Италия. Британците демонстрираха, че имат съществени планове още в квалификациите, когато също бяха на 1-о място.

Дания завоюва бронзовия орден, откакто в директна борба се наложи над Австралия с преднина от 1.406 секунди. Времето на датчаните е 3:46.721 минути.

В същата дисциплинираност – отборно гонене, само че при дамите, купата е за Скуадра адзура. Италианският квартет в състав Елиза Балзамо, Киара Конзони, Мартина Фиданца и Витория Гуацини приключиха с време 4:09.760 минути, надделявайки над Англия с преднина от 2.166 секунди. Франция зарадва последователите си край колодрума, откакто се пребори с Австралия и взе бронзовите медали.

Нидерландецът Хари Лаврейсен победи и като международен първенец в дисциплината кейрин, мъже. Лаврейсен е повторен олимпийски първенец от Токио предходната година, като взе златото и самостоятелно, и при отборното съревнование. За него това е трета поредна международна купа, като времето му на върха е 9.571. На подиума също по този начин се качиха сънародникът му Джефри Хоогланд и Кевин Кинтеро от Колумбия, останал трети.

Лоте Копецки от Белгия стана международна шампионка при дамите в дисциплината експедитивност посредством премахване. Миналата година тя трябваше да се помири с второто място, само че в този момент към този момент е на върха. Битката за златото беше против Ракеле Барбиери от Италия, а третото място е за Дженифър Валенте от Съединени американски щати.

19-годишният канадец Дилън Бибич за първи път взе участие на международно състезание за мъже и към този момент може да се похвали с купата на 15 километра скрач. След него са Казушиге Кубоки (Япония) и Рой Еефнтинг от Нидерландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР