Великобритания, САЩ, Албания, Франция, Норвегия и Ирландия поискаха Съветът за

...
Великобритания, САЩ, Албания, Франция, Норвегия и Ирландия поискаха Съветът за
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира спешно заради Украйна

Великобритания, Съединени американски щати, Албания, Франция, Норвегия и Ирландия желаеха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да свика през днешния ден следобяд незабавно съвещание за Украйна заради утежняването на филантропичната обстановка в страната, съобщи по-рано Франс прес, като се базира на дипломатически източници.

" Русия прави военни закононарушение и взема на прицел цивилни ", съобщи в акаунта си в Туитър английската дипломатическа задача в Организация на обединените нации. " Противозаконната война на Русия в Украйна е заплаха за всички ни ", добави задачата, призовавайки за незабавно съвещание.

Русия популяризира предложение за резолюция на Съвета за сигурност, в което се упорства за отбрана на мирните жители " в уязвимо състояние " в Украйна и безвредно придвижване на филантропична помощ и хора, които се пробват да изоставен страната. В него обаче войната не се загатва. В проекторезолюцията се акцентира също нуждата " заинтригуваните страни " да се спогодят за филантропични паузи за бързо изтегляне " на всички цивилни ", само че тази страни по този начин и не се посочват.

Очаква се резолюцията да бъде гласувана от Съвета на следващия ден.

Русия показа плана си ден откакто Франция и Мексико оповестиха, че филантропична резолюция за Украйна, подкрепена от тях, е била трансферирана на 193-членното Общо заседание след двуседмично разискване в Съвета за сигурност.

В проекторезолюцията на Франция и Мексико се упорства за " неотложно преустановяване на бойните деяние " и се осъждат " ужасяващите филантропични последствия на въоръжените дейности против Украйна. Тези положения обаче не попадат в съветския текст и френско-мексиканската резолюция съвсем сигурност ще докара до съветско несъгласие, в случай че бъде препоръчана за гласоподаване в Съвета за сигурност.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР