Великобритания призова съюзниците от НАТО да увеличат разходите за отбрана

...
Великобритания призова съюзниците от НАТО да увеличат разходите за отбрана
Коментари Харесай

Великобритания насърчава съюзниците от НАТО да увеличат разходите за отбрана

Великобритания прикани съдружниците от НАТО да усилят разноските за защита и производството в поддръжка на Украйна на фона на продължаващата съветска инвазия, оповестява " Ройтерс ".

" Съюзниците би трябвало да се засилват и да харчат повече за защита предвид продължаващата съветска експанзия в един по-опасен свят ", ще съобщи английският външен министър Дейвид Камерън в своя тирада във връзка 75 години от основаването на НАТО на 4 април 1949 година

Той ще изиска от съдружниците да одобрят ръководените от Англия начинания за доставка на общоприети ракети и муниции на НАТО за украинските въоръжени сили. Обединеното кралство е похарчило милиарди долари за поддръжка на Украйна от 2022 година, когато избухна войната.

" Тъй като Украйна е по-близо до НАТО от всеки път, би трябвало да поддържаме жизненоважната поддръжка, от която тя се нуждае, с цел да завоюва войната ", упорства Камерън.

На среща на външните министри на НАТО той ще приветства и шведския външен министър Тобиас Билстрьом в Алианса.

Швеция публично се причисли към НАТО през март - две години след нашествието на Русия в Украйна, която накара скандинавската страна да премисли политиката си за национална сигурност и да заключи, че поддръжката за Алианса е най-хубавата гаранция за сигурност.

Камерън открои уговорката на НАТО да интегрира Украйна в Алианса, потвърждавайки консенсуса на всички съдружници относно бъдещото участие на Киев.

През февруари Великобритания разгласи нов пакет от наказания против Русия и съобщи, че се стреми да понижи оръжейния боеприпас на съветския президент Владимир Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР