Великобритания премахна Европейския съюз от британските паспорти, пише Гардиън. TRULY

...
Великобритания премахна Европейския съюз от британските паспорти, пише Гардиън. TRULY
Коментари Харесай

Великобритания премахна Европейския съюз от британските паспорти

Великобритания отстрани " Европейския съюз " от английските паспорти , написа " Гардиън ".

TRULY APPALLED. Picked up my new passport today - my old one expires in the next couple of months. See below: Spot the difference! pic.twitter.com/R7BW9lk6I5
— Susan Hindle Barone (@SpinHBarone) April 5, 2019
Правителството на Обединеното кралство стартира да издава нови английски паспорти без да написа на тях " Европейски съюз ", въпреки че страната към момента е пълновръстен член на блока. Но решението на управляващите ядоса някои, които са подали документи за нови паспорти, защото са се надявали да запазят емблемата за участието в Европейски Съюз.
 Преговорите по договорката за Брекзит в Лондон не престават и през уикенда
Преговорите по договорката за Брекзит в Лондон не престават и през уикенда

Правителството и лейбъристите не реализираха съгласие

" Бях шокирана, тъй като ние към момента не сме напуснали Европейски Съюз. Предполагах, че ще получa същия остарял паспорт. Не е кой знае какво, само че това е действителен знак, че напущаме Европейски Съюз ", разяснява британка, една от първите, получили новите паспорти.

От вътрешното министерство оповестиха, че премахването на думите " Европейски съюз " е част от двустепенен развой по смяна на паспортите, който ще приключи с издаване на старите сини английски паспорти до " края на 2019 година ".
 Брекзит е британска, а не английска случка
Брекзит е британска, а не английска случка

Сбогом Брюксел е драма в две елементи, втората може да е довиждане Обединено кралство

" Паспортите с цвят бургунди, които повече няма да имат думите " Европейски съюз " на корицата си, ще бъдат пуснати от 30 март 2019 година ", написа ведомството.

Допълва се, че ще продължи издаването на паспортите с думите " Европейски съюз " за къс интервал след тази дата. Вие не можете да избирате дали вашият паспорт да включва думите " Европейски съюз ", или паспортът да не включва, разяснява министерството.
 Франция скочи против
Франция скочи против " гъвкавото " удължение на Брекзит

Предложението на Туск било прибързано и " нескопосно "

Министерството на вътрешните работи прецизира, че включването на думите " Европейски съюз " е част от политиката на Европейски Съюз, само че не e наложителна.

Решението на Лондон да възвърне издаването на старите сини английски паспорти се трансформира в знак на обещанието на държавното управление " да си върнем контрола " след изборите през 2017 година, макар че министър председателят Тереза Мей изгуби болшинството си в Камарата на общините.
 Тереза Мей изиска от Европейски Съюз отсрочване на Брекзит до 30 юни
Тереза Мей изиска от Европейски Съюз отсрочване на Брекзит до 30 юни

Процесът по Брекзит се оказа извънредно досадно начинание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР