Великобритания преживява рекордно горещ септемврийски период, като температурите за пети

...
Великобритания преживява рекордно горещ септемврийски период, като температурите за пети
Коментари Харесай

Великобритания преживява рекордно горещ период

Англия претърпява рекордно парещ септемврийски интервал, като температурите за пети следващ ден се повишават над 30 градуса, съобщи БГНЕС

Британската метеорологична работа заяви в обществените мрежи, че “днешната предварителна най-висока температура е 30,9 °С в Кавендиш, Съфолк ”.

“Това е петият следващ ден, в който температурите надвишават 30°C, и за първи път в нашите регистри това се случва през септември ”, прибавиха от Метеорологичната работа.

Предишният връх беше три поредни септемврийски дни, следени четири пъти преди този момент, за финален път през 2016 година

Според Метеорологичната работа върхът евентуално ще продължи и в събота и неделя, като се чака горещото време да се задържи през уикенда в огромна част от Южна Англия и Уелс.

Температурите евентуално ще доближат оптималната стойност от близо 33°C в събота, “което може да се окаже най-горещият ден от годината до момента ”, обявиха от Метрополитен.

“През идващите дни обаче Обединеното кралство последователно ще премине към по-хладна въздушна маса, като вероятността за гръмотевични проливни дъждове ще се усили ”, прибавиха от службата.

Наслаждавайки се на късната лятна гореща вълна, британците препълниха плажовете в южната част на страната, в това число в известния морски град Брайтън.

Метеорологичната работа съобщи, че “с смяната на климата, дължаща се на човешкото въздействие, горещините като тази стават все по-чести и по-тежки ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР